Somali’den sonra bir gemi de Filistin’e

Düzenleyen:
Somali’den sonra  bir gemi de Filistin’e

GÜNDEM Haberleri

Küresel İnsani Yardım 2016 Raporu’na göre millî gelirine kıyasla dünyada en çok yardım yapan ülke konumunda olan Türkiye, mazluma yardım seferberliğini bayram öncesinde de devam ettiriyor.

İsmail Sonsuz ANKARA
Küresel İnsani Yardım 2016 Raporu’na göre millî gelirine kıyasla dünyada en çok yardım yapan ülke konumunda olan Türkiye, mazluma yardım seferberliğini bayram öncesinde de devam ettiriyor. 4 Haziran’da Somali’ye “Umudu Ol” isimli yardım gemisiyle 13 bin ton insani malzeme gönderilmesinin ardından bu defa Filistin’e yardım ulaştırılıyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) koordinasyonunda 15 bin tonluk bir gemi yarın Filistin’e doğru yola çıkacak. Gıda kolileri ve temizlik malzemelerinin yanı sıra kırtasiye setleri, oyuncak, bayramlık giysiler ve tekerlekli sandalye taşıyan geminin bayram öncesinde Gazze’ye ulaşması bekleniyor.
AMBARGOYU TÜRKİYE KIRMIŞTI
Gazze’ye yıllardır ambargo uygulayan İsrail, 26 Haziran 2016’da Türkiye ile varılan mutabakatın ardından bölgedeki insani durumu iyileştirmeye yönelik iş birliği yapacağını kabul etmişti. Anlaşmayla birlikte Gazze’ye insani yardım dâhil sivil amaçlı malzemenin girişinde kolaylık sağlanmış ve altyapı yatırımlarının önü açılmıştı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...