Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yargıtay'dan kritik Bylock kararı

Düzenleyen:
Yargıtay'dan kritik Bylock kararı

GÜNDEM Haberleri

Yargıtay FETÖ davaları için emsal niteliği taşıyan önemli bir karara imza attı. İki FETÖ dosyasını karara bağlayan Yargıtay'ın gerekçeli kararında, Bylock kullanımı delil olarak sayıldı.

Yargıtay, iki önemli FETÖ dosyasını karara bağladı. İki davada da, FETÖ ilk kez, yargı kararıyla ‘silahlı terör örgütü’ sayıldı. Örgütün gizli haberleşme programı Bylock da delil olarak kabul gördü.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, "paralel yapı" soruşturmaları kapsamındaki tutukluların tahliyesini kararlaştıran ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer'e "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 10'ar yıl hapis cezası veren kararının gerekçesi açıklandı.

180 sayfalık gerekçeli kararda, Bylock’un, FETÖ için özel olarak oluşturulduğuna dikkat çekildi.

Kararda, "Bylock, örgüt talimatı ile bu ağa dahil olunduğunun ve gizli haberleşme amacıyla kullanıldığının her türlü şüpheden uzak, kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde, kişinin örgütle bağlantısını gösteren delil olacaktır" denildi. Böylece Bylock, FETÖ üyeliği konusunda delil sayıldı.

Yargıtay'ın bu kararı, devam etmekte olan FETÖ davaları için emsal niteliği taşıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...