Ege'de deprem oldu! Ege'deki deprem nerelerde hissedildi?

Düzenleyen:
Ege'de deprem oldu! Ege'deki deprem nerelerde hissedildi?

GÜNDEM Haberleri

Son dakika... Ege Denizi'nde 5.3 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem oldu. Peş peşe gelen depremler korkutmaya devam ederken, halk panik halinde. Ege'deki deprem nerelerde hissedildi? İşte son gelişmeler...

Ege'de yine deprem oldu. Ege Denizi'nde 5.3 ve 4.2 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi! Depremler başta İzmir olmak üzere İstanbul ve birçok ilden hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Ege Denizi’nde saat 22.50'de 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bir önceki deprem saat 22.33'te 4,2 büyüklüğündeydi.  Deprem oldu, Ege'deki deprem sonrası son dakika gelişmeleri... Ege Denizi'nde merkez üssü Karaburun açıkları olan 5.3 büyüklüğünde deprem oldu. İzmir başta olmak üzere Ege sahil şeridinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı. Depremin yerin 22.98 kilometre derinliğinde olduğu tespit edildi. Paniğe neden olan depremde sarsıntıyla birlikte bazı vatandaşlar, evlerinden dışarıya çıktı. 

SARSINTILAR DEVAM EDİYOR
5,5'lik depremin ardından bölgede kısa süreli ve düşük şiddetli çok sayıda sarsıntı meydana geldi.

VATANDAŞLAR KENDİNİ SOKAĞA ATTI
Depremin en çok hissedildiği Karaburun İlçesine bağlı Mordoğan Mahallesi'nde depremin ardından, vatandaşlar evlerinden dışarıya çıktı. Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 dakika ara ile yaşanan depremi yoğun bir şekilde hissettiklerini belirtti. İlçe merkezi başta olmak üzere, 16 mahallede ekipleriyle hemen vatandaşlara ulaştıklarını anlatan Çakır, "Ekiplerimiz daha önceki depremde etkilenen mahallelerimize gitti. Bize intikal eden sıkıntılı bir durum yok." dedi.
Ege'de deprem oldu! Ege'deki deprem nerelerde hissedildi?
67 yaşındaki Nesrin Üstündağ depremin ardından evinden dışarı çıktığını belirterek, sahile geldiğini ve çok korktuğunu ifade etti. Günser Yüksekoğlu da bir haftadan bu yana Karaburun merkezli olan depremlerden çok etkilendiğini, bu akşam da arka arkaya meydana gelen depremden sonra arkadaşlarıyla deniz kenarına geldiğini aktardı.

TEKİRDAĞ'DA DA HİSSEDİLDİ
Ege Denizinde meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem, Tekirdağ’da da hissedildi. Deprem birçok ilin yanı sıra Tekirdağ’da da kısa süreliğine hissedildi. Depremi Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da hisseden vatandaşlar, kısa süreliğine panik yaşadı.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü ilk etapta 5.5 olarak açıkladı. 

Geçen 12 Haziran tarihinde de yine aynı bölgede 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...