HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye, İran ve Rusya ile 'Suriye'de çatışmasız bölge' konusunda anlaştı

Düzenleyen: /
Türkiye, İran ve Rusya ile 'Suriye'de çatışmasız bölge' konusunda anlaştı
Mihail Bogdanov, Haber

GÜNDEM Haberleri

Rusya, Türkiye ve İran, çatışmasızlık bölgesi parametreleriyle ilgili prensip olarak anlaşmaya vardı. Nihai karar, 4-5 Temmuz’da Astana’da yapılacak Suriye konulu görüşmelerde belli olacak.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov; Rus, Türk ve İranlı uzmanların yürüttüğü müzakerelerde çatışmasızlık bölgesinin parametrelerinin detaylı bir şekilde ele alındığını ve garantör ülkeler olarak prensipte bu hususta anlaşmaya vardıklarını belirtti.

Harita üzerinde de gerçekleştirilen çalışmalarda katılımcılar için önemli pek çok nüansların ortaya çıktığına işaret eden Bogdanov, “Garantör ülkelerin çatışmasızlık bölgesinde gerçekten ateşkesi garanti etmesi için bütün bu nüanslar önemli.” ifadelerini kullandı.

Müzakereler sonucunda üç garantör ülkenin onayı ile bazı belgelerin hazırlandığını kaydeden Bogdanov, bunların 4-5 Temmuz’da Astana’da yapılacak Suriye konulu görüşmelerde kabul göreceğini umduğunu söyledi.

Bogdanov, Suriyeli muhaliflerin temsilcilerinin görüşmelere katılacağını umduğunu da sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...