HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Albayrak: Enerji medeniyetin olmazsa olmaz şartlarından biridir

Düzenleyen: /
Albayrak: Enerji medeniyetin olmazsa olmaz şartlarından biridir
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Haber

GÜNDEM Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Enerji, medeniyetin büyük ufuk açılması için olmazsa olmazlarından biridir. Sanayi, üretim, istihdam, ekonomi diyoruz, temelinde bir enerji vardır". dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ''Enerji, medeniyetin daha büyük ufuk açılması için olazsa olmaz şartlarından biridir. Sanayi, üretim, istihdam, ekonomi diyoruz, her şeyin temelinde bir enerji vardır.'' dedi.Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, Lüleburgaz ilçesindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerinde düzenlenen iftar programına katıldı.

Parti üyeleri ile iftar yapan Albayrak, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının son günlerinde Trakya'da iftar yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.Tüm dünyada istikrarsızlaştırma senaryoları ve oyunlarına Türkiye'nin hiç bir şekilde gelmeyeceğini belirten Albayrak, Türkiye'nin hayalleri ve idealleri olan bir ülke olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin daha fazla gelişmesi ve büyümesi için çalıştıklarını aktaran Albayrak, gece gündüz demeden mücadele edeceklerini belirtti.'Enerji hayatın kaynağıdır' diyen Albayrak, ''Enerji, medeniyetin daha büyük ufuk açılması için olmazsa olmaz şartlarından biridir. Sanayi, üretim, istihdam, ekonomi diyoruz, her şeyin temelinde bir enerji vardır.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin büyüyen, güçlü bir ülke olduğunu aktaran Albayrak, kaynaklarını hiçbir şekilde sokağa atacak kadar zengin bir ülke olmadığını dile getirdi.Bakan Albayrak, kaynakları dikkatli değerlendirerek, israf etmemek gerektiğinin altını çizerek, Türkiye'nin dört bir tarafındaki yerli ve milli yenilenebilir kaynaklar içerisinde güneş, rüzgar, kömür, su, doğalgaz gibi kaynaklarından daha fazla faydalanmak gerektiğini kaydetti.

Dünyanın en büyük güneş tarlasının ihalesini gerçekleştirdiklerini hatırlatan Albayrak, şöyle devam etti:

''Geçtiğimiz mart ayında güneş enerjisiyle dünyanın en büyük güneş tarlasının ihalesini, rekor düzeyde uygun bir fiyatta bugün itibariyle artık 19,5 sente kilovat saati mal olan güneş enerjisini 6,99 sente düşürerek ve bu kendi kaynağımız, kendi üretimimiz… Aynı zamanda kendi panellerimiz, kendi fabrikalarımızda üretilecek bir şekilde asgari yüzde 60-70 yerli üretimle birlikte ve bu panelleri üretecek araştırma geliştirme AR-GE altyapısının da asgari yüzde 80 yerli ve milli mühendislerimizle oluşacak şekilde bir sürece başladık.''

Türkiye'de 15 milyar ton kömür kaynakları bulunduğuna işaret eden Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de 15 milyar ton kömür kaynağı var. Bu kömür kaynaklarından, yerli kaynaklardan kömür üretimiyle Avrupa'nın ve dünyanın yüzde 40, yüzde 50'lerde ürettiği oranın şu anda Türkiye'de biz geçtiğimiz yıllarda yüzde 12-13'den yüzde 17-18're taşımaya çalışıyoruz ama yine Avrupa ve dünyanın çok çok altında bu oranları yerli kaynaklarımız enerjide dışarıya bağlı olduğumuz için, yukarıya taşımak açısından daha verimli kullanma noktasında adımlar atmalıyız. Hava kirliliği ve çevrecilik noktasında AB'nin çok ötesindeyiz. Geçtik gidiyoruz artık, rakip değil. Yüzde 1, büyüyorlar 5 büyüyoruz, yüzde 2 büyüyorlar 7 büyüyoruz. Rakip olarak görmeyeceğiz. Daha ötesini düşünüyorsak eğer her alanda yerli kaynaklar, yenilenebilir kaynaklar, dünyanın en büyük güneş tarlasını yapıyoruz. Rüzgar tarlasını yapacağız. En uzun en büyük köprüsünü yapacağız. Çanakkale'yi tamamladığımızda Trakya artık başka bir Trakya olacak. Dolayısıyla çıta çok daha yukarıda.''

"Trakya çok önemli bir coğrafya"
Bakan Albayrak, Trakya'nın altyapısı bakımından önemli ve zengin bir bölge olduğunu dile getirerek, Trakya'da 2 milyar tona yakın kömür rezervinin olduğunu vurguladı.

Bakan Albayrak, şunları söyledi:

''Dönüyoruz, dolaşıyoruz Trakya’ya geliyoruz. Trakya çok önemli bizim için. Trakya nüfusu itibariyle, enerji tüketimi itibariyle, altyapısı itibariyle çok önemli bir coğrafya. Marmara bölgesi üzerinde baktığımızda Trakya, Türkiye'nin elektriğinin neredeyse 5'te 1'ini tüketiyor. Ama bir de bakıyorsunuz arz talep noktasında bakıldığında yerli kaynak noktasında bakıldığında maalesef enerjisinin çoğunu nereden getiriyor biliyor musunuz? Türkiye'nin öbür ucundan getiriyoruz. Artvin'den, Keban'dan, Doğu Anadolu'dan, Karadeniz'den bin, bin 500 kilometre üretim hattı döşüyoruz. Türkiye'nin öbür ucundan bu yana fabrikaya, sanayiye, eve enerji taşıyor.''

Trakya'da kömür rezervlerinin, 50 ila 70 milyar dolarlık ekonomik değere sahip olduğunu anlatan Albayrak, ''Tüm bu noktada gerek istihdam, gerek kaynaklarımızla ihracat, gerek çevresel faktörler noktasında en iyi çözümle Trakya'nın kaderindeki enerji sorununa da çok önemli çözümler üretmek zorundayız. İnşallah bu yeni dönemde, yeni keşiflerle, yeni rezervlerle çok önemli yatırımları, Trakya'nın ekonomik dönüşümlere imza atacağız.'' diye konuştu.

 ''Bir tane Türkiye'miz var"
Burada bir konuşma yapan Albayrak, laf üreten değil, icraat üreten bir parti olduklarını söyledi.Türkiye'nin nereden nereye geldiğini herkesin gördüğünü belirten Albayrak, Türkiye'nin daha fazla büyümesi için çalışacaklarını ifade etti.

Hükumet olarak sorumluluklarının büyük olduğunu vurgulayan Albayrak, ''Bir tane Türkiye'miz var. Herkes bir şey söylüyor, onu bunu diyor, şöyle diyor, böyle diyor. Kim ne derse desin, biz laf üreten değil, icraat üreten bir siyaset hareketiz. 15 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiğini eğer, kalbinde vicdanı olan herkes, Allah'tan korkan herkes, elini yüreğine götürüp düşündüğünde, kıyaslama yaptığında Türkiye'nin nereden nereye geldiği görür.'' diye konuştu.

Türkiye'nin büyümesi için çalışmalara henüz yeni başladıklarını anlatan Albayrak, Türkiye'nin yüzde 5 büyüdüğünü ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti.

Her konuşana laf yetiştirecek zamanlarının olmadığına işaret eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bakmayın siz konuşanlara. Görüyorsunuz konuşuyor herkes, şimdi her konuşana laf yetiştirsek yandık. Biri yürüyor, biri şöyle diyor, biri böyle diyor. İnsan Allah'tan korkar. Neymiş, kontrollü darbeymiş, Bugün 15 Temmuz'a, 80 milyon olarak yaşadığımız böyle bir ülkede 15 Temmuz'a birileri kontrollü darbe diyorsa, çok net söylüyorum, ya bu darbenin içindedir, ya da destekçisidir. Kimse kimseyi kandırmasın. Senin özel kalemin ByLock'çu çıkacak, talimatları alacak, ülkeye ihanet içerisinde, paralel terör örgütü, Fetullahçı terör örgütü, ülkeye ihanet edecek ve bunları açık ifşa edip Türkiye'ye ihanet içerisinde olacak sen bunu savunacaksın, pankart dolaştıracaksın.. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu ihanet içerisinde olanları görmemiz lazım.''

"Bazılarının amaçları Türkiye'yi bir yere taşımak değil"
Bazılarının koltuk sevdası peşinde olduğunu, Türkiye'nin sıçramasından rahatsız olanların bulunduğunu aktaran Albayrak, Türkiye'yi düşünmeyenlere Allah'tan selamet dilediğini ifade etti.

Türkiye'nin her şeye rağmen emin adımlarla büyümeye devam edeceğini vurgulayan Albayrak, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bazılarının amaçları Türkiye'yi bir yere taşımak değil. 'Zaten rezil rüsva olmuşum dünyaya, aleme, siyasete, partiye, koltuğumu kaybetmeyeyim, nasıl bir atraksiyon yaparım da partide geleceğimi sağlama alırım' diyenlere Allah selamet versin, onu onlar düşünsün. Mağlubiyete devam son sürat. 'Az olsun benim olsun' diyenlere, Allah selamet versin yolunuz açık olsun. Ama terör örgütleri ile ihanet şebekeleri ile kucak kucağa olup, Gezi'de birlikte yürüyeceksin, 17-25'in arkasında olacaksın, 15 Temmuz'un içinde olacaksın, ondan sonra Türkiye'de adalet diyeceksin, önce bir temizlik yapsın birileri. Biz bu resmi gördükten sonra daha da çok çalışmamız lazım. Herkes laf ediyor, herkesin dediğine bakarsak yandık, hiçbir iş yapamayız. Türkiye sıçramaya niyetleniyor, büyük Türkiye idealinde bir adım atıyor, ses bir yerlerden, uzaklardan geliyor. Arkadaş biz sizi yüzyıllardır tanırız. Siz bu bu ülkenin zerre halini düşünmezsiniz, zerre hayrınızı görmedik, hayırdır diyesi geliyor insanın. İşte artık bu noktada daha çok üretip Türkiye'yi bir noktaya taşımamız lazım. Onun için boş lafları, sadece ve sadece yıkmak üzerine geliştirilen söylemleri, bir kenara bırakacağız. Onlara zamanımız yok. Her şeye karşı gelenlerin bir çözümü yok. Varsa bir eleştirin samimice oturalım konuşalım, çözüm bulalım. Ama her şeye karşıysan ben yokum, ben hizmet edeceğim.'' 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...