İngilizlerden tarihi itiraf: Erdoğan doğru bir şey yapıyor

Düzenleyen:
İngilizlerden tarihi itiraf: Erdoğan doğru bir şey yapıyor

GÜNDEM Haberleri

İngiliz Times gazetesi, Katar krizinde Türkiye'nin rolüne geniş yer ayırdı.

Suudi Arabistan ve Katar arasındaki krizde Türkiye'nin tutumunu başyazılarından birinde de ele alan Times "Türkiye'nin Katar'a desteği NATO'yu bölgesel kavganın içine sürükleyebilir" diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan'ın taleplerini "saygısızlık" diye tanımladığını söyleyen gazete, Katar'ın Riyad yönetiminin taleplerini reddettiğini, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ise Katar'a yönelik suçlamalarını sürdürdüğünü, ambargoyu sürdürmekten ve "ek önlemlerden" bahsettiğini belirtiyor.

"Tehlikeli ve tamamen gereksiz bir hesaplaşma için sahne hazır" diyen Times'ın makalesinde dikkat çeken satırlar şöyle;

ERDOĞAN DOĞRU BİR ŞEY YAPIYOR

Times Erdoğan'ın Katar konusundaki tutumuyla Batı için bir ikilem yaşattığını söylüyor ve "Erdoğan doğru bir iş yapıp, bir ülkenin zorbalara karşı kendi egemenliğini savunmasına yardım ediyor" diyor.

OSMANLI'YI AŞAMA AŞAMA YENİDEN...

Erdoğan'ın gündemi, bölge genelindeki İslamcı davaları desteklemek, Suriyeli Kürtler 'in yenilgisi ve eski Osmanlı hegemonyasının aşama aşama yeniden yaşatılması. Bunlar Batı'nın amaçları değil. Ve Türkiye bir NATO üyesi olduğundan, herhangi bir askeri macera ittifakı da kavganın içine sokabilir. Gururları ve otoritelerine meydan okunduğunda Arap prensleri pervasızca yanıt verebilir. Ortadoğu'nun bir başka büyük yangına ihtiyacı yok"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...