Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan G20’ye yeni korumalarla gidiyor

Düzenleyen:
Erdoğan G20’ye yeni korumalarla gidiyor

GÜNDEM Haberleri

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Cumhurbaşkanı Erdoğan sağduyulu davranarak Hamburg’daki zirveye, ABD ziyareti sırasında göstericilere müdahale eden korumaları getirmeyecek” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7-8 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyanın en büyük 20 ekonomisinin oluşturduğu G20 Zirvesi’ne katılacak. İki gün boyunca Hamburg şehrinde bulunacak olan Erdoğan, beraberinde ABD’de terör örgütü PKK yandaşlarına müdahale eden korumaları ise götürmeyecek. İki gündür Alman medyasında yer alan ‘Türk koruma’ haberleri federal hükümetin basın sözcülerinin olağan basın toplantısında gündeme geldi. Bir gazeteci Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer’e, Alman Dışişleri Bakanlığınca Türk tarafından ABD’de yakalama kararı çıkarılan korumaların G20 zirvesine getirilmemesini talep edildiği haberlerini hatırlatarak “Türkiye’nin tepkisi ne oldu?” sorusunu yöneltti. Bakanlık Sözcüsü Martin Schäfer, “Gazetede çıkan ve Berlin ile Ankara arısında geçtiği iddia edilen diyaloğu doğrulamıyorum. Ankara’dan edindiğimiz bilgilere göre şurası kesin ki; Washington ile ilgili sözü edilen şahıslar kesinlikle Türk Cumhurbaşkanı’na Hamburg ziyareti sırasında refakat etmeyecekler. Bu çok önemli bir şey. Bana göre Türkiye sağduyulu bir tutum sergiledi. Bu bizim için de önemli” cevabını verdi.

SİLAHLI OLACAKLAR
Alman basınında yer alan habere göre Federal İdare Dairesi zirveye katılacak yabancı delegasyonların güvenlik personeline silah kullanma izin verdi. Şu ana kadar aralarında ABD’nin de bulunduğu 9 ülkeden yapılan başvurulardan hiçbirinin reddedilmediği ifade edildi. Haberde “Zirvenin yapılacağı tarihe kadar Türkiye ve Rusya’dan da başvuruların gelmesi bekleniyor” denildi.

GÖSTERİLER BEKLENİYOR
Yaklaşık 20 bin polisin görev yapacağı G-20 zirvesi sırasında ve öncesinde gösterilerin düzenlenmesi bekleniyor. Polis, Avrupa genelinde destek bulacak gösterilere 100 bin kişinin katılacağını tahmin ediyor. Radikal sol gruplar dışında terör örgütü PKK yandaşları da gösteri yapacak. Terör örgütü yandaşlarının Türk kurum ve kuruluşlara yönelik saldırı hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Bu arada Hamburg Polis Müdürü Ralf Martin Meyer zirveye katılacak olan korumaların kavgaya karışmaları ve göstericilere müdahale etmeleri durumunda gözaltı dâhil bütün tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...