HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Filistin’e huzur gelmeden dünyada barış olmaz'

Düzenleyen: /
'Filistin’e huzur gelmeden dünyada barış olmaz'
TBMM Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Haber

GÜNDEM Haberleri

TBMM Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Türkiye’nin Gazze hassasiyetinin devam edeceğini söyledi.

İsmail Sonsuz ANKARA - Filistin’e huzur gelmeden dünyaya barışın gelmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Turan, en son geçen hafta ‘Şefkat’ adlı gemiyle AFAD koordinasyonunda toplanan, yardımların  Gazze’ye götürülüp dağıtılmaya başlandığını  söyledi. Turan, şunları kaydetti? “Kudüs ve Mescid-i Aksa, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi sadece Filistin’in sorunu değildir. Bu sorun tüm Müslümanların sorunudur. Filistin, uzun yıllar boyunca Osmanlı Devletinin hâkimiyeti altında huzurlu bir şekilde yönetildi. Ancak Birinci Dünya Savaşını kazanan ülkeler önce Filistin topraklarını Siyonizm’in işgaline açtılar ve İsrail Devletini kurdular. İsrail, Filistin topraklarındaki yayılmacı politikasını ve işgalini hâlâ devam ettirmekte. Böyle bir durumda, barış sürecinden ve ilerlemeden bahsetmek mümkün değil. Filistin’e huzur gelmeden Ortadoğu’ya ve dünyaya barışın gelmesi mümkün değildir. Türkiye Filistinlilere yönelik insanlık dışı muameleye ve Kudüs’e yönelik tehditlere karşı dik bir duruş sergiliyor.

“CUMHURBAŞKANIMIZ FİLİSTİN’İ ZİYARET ETMEK İSTİYOR”
Türkiye- Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu olarak Filistin ile olan bağlarımızı güçlendirerek Filistin’de ve bölgede barışın sağlanabilmesi için mücadele veriyoruz. Filistin Parlamentosunun ve Filistin halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya gösterme gayretindeyiz. Türkiye’de bulunan Filistinli kardeşlerimizle temasımız yoğunlaşacak. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Kudüs’ü, Filistin’i, Filistin halkının durumunu yakından takip etmektedir. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla TİKA 2004’ten bu yana Kudüs’te 63 projeyi tamamladı. Mescid-i Aksa’daki Kubbet’us Sahra’nın üstündeki hilal ile Mescid-i Aksa’daki Osmanlı Arşivi’ni restore çalışmaları bunlardan bazıları. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın Filistin’i ziyaret etme isteklerini biliyoruz. Fakat şu an için belirlenmiş net bir tarih yok.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...