HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Son rötuşlar! TSK'nın Afrin planı masada...

Düzenleyen: /
Son rötuşlar! TSK'nın Afrin planı masada...
Afrin, Tsk, Haber

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin operasyon yapmaya hazırlandığı Suriye’nin Afrin kentiyle ilgili son planlar masada hazır. Harekâtın birinci safhasında Tel Rıfat ve Minnak Askeri Hava Üssü, terör örgütü PKK/PYD’den alınacak.

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında terör örgütü DEAŞ’tan kurtarılan bölgelere yönelik PKK tacizlerinde yaşanan artış, TSK’nın Afrin’e yönelik operasyon planlarını hızlandırdı. Son dönemde terör örgütü PKK’ya katılımların en çok Afrin’den yaşanması da Türkiye’nin bu bölgeyi ulusal güvenlik tehdidi kapsamında değerlendirmesine yol açtı. Sınır hattındaki askeri yoğunluk son günlerde zirve noktaya ulaşırken, Suriye içindeki TSK üslerinde hazırlıklar da son aşamasına girdi.

ŞİDDETLİ ÇATIŞMA BEKLENİYOR

TSK’nın üzerinde çalıştığı Afrin planına son şekli veriliyor. Özgür Suriye Ordusu gruplarıyla yapılması tasarlanan harekât Azez, Kel Cibrin, Mare’den başlayarak doğuya doğru, terör örgütü PKK/PYD’nin işgal ettiği bölgelerde ilerleyecek. Mehmetçik ve ÖSO, operasyonun ilk safhasında öncelikli olarak Tel Rıfat ile Minnak Askeri Hava Üssü’nün denetimini ele geçirecek. Bölge açısından oldukça stratejik noktada bulunan bu iki hedef çevresinde şiddetli çatışmaların yaşanması öngörülüyor. Minnak Hava Üssü geçtiğimiz şubat ayında PKK’nın işgali altına girmişti. Azez’e yaklaşık 7 kilometre mesafedeki Minnak Üssü’nün Afrin’e uzaklığı ise 15 km.

DEAŞ’LA ORTAK KUŞATTILAR

TSK’nın öncelikli hedefleri arasında olan Tel Rıfat ise Afrin’in adeta kapısı durumunda. Önemli bir muhalif yoğunluğa sahip Tel Rıfat, geçtiğimiz yıl DEAŞ ve PKK’nın kuşatması altında kalmış ve muhalifler sivillerin canını kurtarmak için kenti PKK’ya teslim etmek zorunda kalmıştı.

MERYEMEYN DE HEDEFTE

Bu bölgelerin kontrolünün ardından 7 km doğuya ilerlemeyi planlayan TSK-ÖSO’nun Meryemeyn’i de almayı planladığı ifade ediliyor. Harekât güçlerinin Afrin içine girip girmeyeceğine yönelik bir bilgi verilmedi. Harekâtın Afrin’e 5 km uzaklıkta durması ve şehirdeki PKK’lıların dünyadan izole edilmesinin de amaçlanabileceği belirtiliyor. Tüm bunlarla birlikte kentteki siviller için insani yardım konvoylarının Türkiye’nin denetiminin ardından Afrin’e gönderileceği de bildirildi.

CIA KUKLALARI DIŞARI

Afrin Harekâtı’na TSK’yla birlikte katılacak ÖSO bileşenlerinin hangileri olacağı yönünde net bilgiler yok. ÖSO kaynakları, ilk Fırat Kalkanı Harekâtı’na katılan gruplardan bazılarının ABD ile organik bağlarının olması nedeniyle Afrin Harekâtı’na alınmayabileceğini bildirdi. Bu gruplardan bazıları Pentagon bazıları ise CIA destekli…  (Yenişafak)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...