Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: OHAL olmasa rahat adım atamazdın

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: OHAL olmasa rahat adım atamazdın

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan’dan ‘Ülkede güvenlik yok’ diyen Kılıçdaroğlu’na: Bu OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat, huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu kastederek, “Onlar FETÖ’cülerin avukatlığına soyunabilir, PKK’lıları, YPG’lileri destekleyebilir, onlar DHKP-C’lilerle, marjinal sol örgütlerle kol kola girebilir ama biz tek bir terörist kalmayana kadar mücadele edeceğimizin sözünü verdik” dedi. Erdoğan, “15 Temmuz Milli İrade Zaferi’nin Analizi Kitabı”nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, CHP liderinden ‘15 Temmuz’un anlamını kavrayamamış olan gafil’ diye bahsetti. Erdoğan özetle şunları kaydetti: “Şayet ana muhalefetin başındaki zat, 15 Temmuz’da darbecilerin karşısına dikilmiş olsaydı belki bu yürüyüşe başka türlü bakabilirdik. Sokaksa sokak diyerek kendi aklınca milleti ve devleti tehdit eden bu kişi böyle bir yanlışa sapması halinde asıl kendisinin sokağa çıkamaz hale geleceğini iyi bilmeli. Böyle bir yola mı tevessül edeceksin, sokağa çıkamaz hale sen gelirsin. Korkaklardan, ödleklerden bir şey olmaz bu böyle bilinmeli. 
Sokakta aranan adaletin adı intikamdır. Onun sonu da vandallıktır. Teröristler için 450 km. yol yürüyenler, onların şehit ettikleri için 4.5 dakikalarını ayırıp Fatiha ya da Yasin okumuş mudur?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası Yatırımcılarla İstişare Toplantısı”nda yaptığı konuşmada ise ‘casusluk’tan hapse giren vekili Enis Berberoğlu’nu aklamak için yollara düşen Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi: “25 gün yürüdüler. Kimin güvenliğinde yürüdüler? Hükümetimizin güvencesinde yürüdüler. Mitinglerini de yaptılar mı, yaptılar. Herhangi bir şey oldu mu, olmadı. Öyle tüm hükümet, polis teşkilatı seni koruma altına alacak, sen de 25 gün yollarda yürüyecek ve ondan sonra karavanlarda akşamları gayet güzel bir şekilde geçireceksin. Hâlâ bu hükümete kalkıp da siz ‘Ülkede güvenlik yok.’ diyemezsiniz, insan utanır. Kusura bakmasınlar, bu OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat, huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı.” 
15 Temmuz gecesinde Kılıçdaroğlu’nun havalimanından kaçıp Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine sığındığını da kaydeden Erdoğan, “Şimdi de ‘kontrollü darbe’ diyor. Havalimanından kaçacaksın, Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden ‘kontrollü darbe’yi izleyeceksin, sonra da kalkıp, ‘Darbe olduğu zaman tankların önüne ilk defa ben çıkarım’ diyeceksin. Orada iki tank vardı, seni uğurladılar. Nasıl tankların önüne çıkmak bu!.. Tam aksine oradan kaçıp gittin ve tanklar da dostlarının geldiğini görünce, onlar sana yolları açtılar. Ama yüreği olan benim vatandaşım kaçıp gitmedi, onlar tankların önüne yattılar.”

ERDOĞAN’DAN AB’YE REST: Halkım artık AB’yi istemiyor
“Halkımın büyük çoğunluğu AB’yi istemese de biz samimiyetimizi bir müddet daha devam ettireceğiz, bakalım nereye varacak...”
İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB’ye meydan okudu: “Bulunmaz Hint kumaşı değilsiniz, evelallah Türkiye’yi bitiremezsiniz” dedi.
“AB zamanımızı boşa harcıyor diyen” Erdoğan “Biz sözlerimizde sadık olduk. Eğer AB açık bir şekilde Türkiye’yi kabul edemeyeceğiz diyorsa bu bizim için rahatlatıcı olacaktır. B ve C planlarımızı başlatırız. Yani bizim için AB olmazsa olmaz bir yer değil. Türkiye ayakları üzerinde duran, bugün kişi başına milli geliri 11 bin doları aşmış bir ülke” ifadelerini kullandı. Tamamı 14 Temmuz’da BBC World News’de yayınlanacak söyleşide Erdoğan, “Şu anda benim halkımın büyük bir çoğunluğu AB’yi aslında istemiyor, AB’nin bize karşı yaklaşımını da samimi bulmuyor. Biz buna rağmen AB’ye karşı samimiyetimizi bir müddet daha devam ettireceğiz, bakalım nereye varacak…” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...