FETÖ'cüler mahkemelere mesaj içeren tişörtle giremeyecek

Düzenleyen:
FETÖ'cüler mahkemelere mesaj içeren tişörtle giremeyecek

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanlığı, FETÖ tutuklularının kıyafetlerinin toplanacağını ve "HERO" tişörtü gibi mesaj içerenlerin giydirilmeyeceğini açıkladı.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik operasyon düzenleyen darbeci teröristler, dün üçüncü kez hakim karşısına çıkarılmıştı.

"HERO" TİŞÖRTÜ İLE ŞOV YAPTI
Darbeci teröristin giydiği tişörtün üzerinde Türkçe anlamı "Kahraman" olan "Hero" yazıyordu. Mahkemeye "Hero" tişörtüyle giden FETÖ sanığı, mahkemede gergin anların yaşanmasına neden olmuştu.

Cumhurbaşkanlığı avukatlarının da tepki göstermesi üzerine salondan çıkarılan sanık, cezaevine gönderildi.

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanlığı açıklamasına göre cezaevlerinde hiçbir tutuklu veya hükümlüye cezaevi yönetimleri tarafından hiçbir kıyafet verilmiyor.

MESAJ İÇEREN KIYAFET GİYDİRİLMEYECEK
Kıyafetleri tutuklu yakınları getiriyor. Bundan böyle de FETÖ tutuklularının kıyafetleri toplanacak ve mesaj içerenler giydirilmeyecek. Cezaevi yönetimiyle ilgili de inceleme başlatıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM: KABUL EDİLEMEZ
Cumhurbaşkanı’na suikast” davasında darbe sanığının “Hero” yazılı tişört giymesi nedeniyle yaşanan gerginliği değerlendiren Yıldırım “Bu suçun itirafıdır, milletin öfkesini kabartan tutumdur; içeri nasıl sokulduğunu Adalet Bakanlığı araştırıyor. Failleri ortaya çıkarılacaktır. Cumhurbaşkanı’nı öldürmeye giden bir alçağın üstünde “kahraman” yazması kabul edilemez, cezaevleri gerekli tedbirleri alacaktır, bir daha böyle görüntüler olmayacaktır” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...