HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Arslan: Başarsalardı Türkiye kaosa uyanacaktı

Düzenleyen: /
Arslan: Başarsalardı Türkiye kaosa uyanacaktı
Ahmet Arslan, Ahmet Arslan Röportaj, 15 Temmuz , Haber

GÜNDEM Haberleri

Arslan: Emelleri belliydi. Bir asırdır elde ettiğimiz kazanımlar, son 15 yıldır elde ettiğimiz kazanımların hepsi bir gecede gidecekti. Türkiye kaosa uyanacaktı.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 15 Temmuz gecesi haberleşme kanallarını açık tutarak darbecilere büyük bir tokat vurmuştu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan o gece yaşananları gazetemize değerlendirdi. Darbe girişimini Sakarya’da bir programdan dönerken öğrendiğini söyleyen Bakan Arslan “Arkadaşlar ‘köprüyü kapatmaya yönelik bir girişim var’ deyince haberdar olduk ve teyakkuza geçtik. Bakanlığımızın özellikle haberleşme bakanlığı olması hasebiyle insanların iletişiminin kesilmek istenebileceğini düşünerek bütün arkadaşlarla o gün istişare hâlinde kaldık. Herkesin görevinin başında olması ve yaptığımız işlerin aksamamasının önemli olduğunu vurguladık” dedi. Sakarya’dan hareket ettikten sonra yol boyu sürekli istişare hâlinde olduklarını belirten Bakan Arslan, “Ankara’ya geldik. Çankaya Köşkü’ne çıktık. Köşk’te Başbakan Yardımcılarımızın, Bakanlarımızın, ilgili bürokrat arkadaşların da olduğu sürekli olayları takip eden ve müdahale eden bir grup vardı. Devamında Başbakanımız da geldi. Herkeste kendine düşeni yapmak üzere olağanüstü bir gayret vardı. Bir teyakkuz durumu vardı. Birilerine bir kahramanlık payesi verilecekse onun sahibi belli. Yüce Türk milleti” ifadelerini kullandı.

YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ
Darbecilerin Türksat’ı ele geçirmek için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Bakan Arslan “İlk andan itibaren Genel Müdürümüzle irtibat hâlindeydik. Onlar da burayı hainlere vermemek adına ve vatandaşın doğru bilgilendirilmesiyle ilgili kanalların kesilmemesi adına olağanüstü bir gayret gösterdiler. Bunu da an an takip ettik. Türksat’ta sadece o antene değil. Türksat’ın birçok yerine birçok bomba attılar. Ama önemli olan arkadaşlarımızın alternatifleri de dikkate alarak yayınların kesilmemesi adına olağanüstü bir mücadele vermeleri. Hepsine müteşekkiriz” dedi.

YABANCI MEDYA DARBECİLER İÇİN ÇALIŞTI
Bakan Arslan “Emelleri belliydi. Bir asırdır elde ettiğimiz kazanımlar, son 15 yıldır elde ettiğimiz kazanımların hepsi bir gecede gidecekti. Türkiye kaosa uyanacaktı. Belki de biz 50-100 yıl tekrar toparlanamayacaktık. Türk medyası o gün kendi milletinin iradesinin yanında durup görevini yaparken ne yazık ki yabancı medya da kendi ülkelerinin beklentileri doğrultusunda Türkiye’nin başarısız olması, darbecilerin başarılı olması adına bir gayret gösterdi” diye konuştu.

UNUTTURMAK İSTİYORLAR
“Onlar her platformda insanlarımızı geçmişte olduğu gibi kandırmak adına, şirin yüzlerini göstermek adına her türlü role bürünüyorlar” diyen Bakan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü: Âdeta bukalemun gibi o gün hangi renge girmeleri gerekiyorsa giriyorlar. Bizim tekrar onların bu bukalemunluklarına kanmamak, onların bizi aldatmak istedikleri yüzünü doğru okumak adına ciddi bir mücadele vermemiz gerekiyor. Nitekim 1 yıldır bu mücadeleyi topyekûn ülke olarak veriyoruz. Bakanlık olarak biz de insanımızı mağdur etmeden ama tekrar ülkemizin benzer bir hainlikle karşı karşıya kalıp bu hainlere fırsat vermemesi adına kılı kırk yararak onları Bakanlık’tan temizliyoruz. Bir yıldır yaklaşık bin kişiyi ihraç ettik. Ve çalışmamız hâlâ devam ediyor. Eğer bir kripto varsa bugüne kadar kendini saklayan biri varsa onu da ortaya çıkarıp onları da Bakanlık dışına çıkarmak adına arkadaşlarımızla beraber olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz.

BU MİLLET 7 DÜVELE DERS VERDİ
Kadim Türk milleti gösterdi ki, herhangi bir darbe girişimi söz konusu olursa millet olma şuuruyla 7’den 70’e herkes meydanlara iniyor. Bu millet yine böyle durur. Onların amacı içerideki destekçilerine umut pompalamaya çalışmak. ‘Merak etmeyin biz yine böyle bir darbe girişiminde bulunacağız. O yüzden moralinizi yüksek tutun’ diyorlar. Kusura bakmasınlar, bu millet sadece onlara değil 7 düvele bir ders verdi. Dedi ki ‘Ben ecdadın geçmişte bu ülkede verdiği istiklal ve istikbal mücadelesini unutmadım. Bugünden sonra gerekirse bu mücadeleyi vermeye devam edeceğim’. O yüzden kimse bu konuda hevesli olmasın.

TEYAKKUZDA OLMAMIZ LAZIM
Anadolu coğrafyası bu kadar kıymetli olduğu sürece, kıtalararası konumuyla bu kadar değerli bir coğrafya olduğu sürece bu coğrafya üzerinde oyun oynamak isteyenler, emelleri olanlar hep olacak. Hainleri kullanmak istemeleri de hiç bitmeyecek. Yine içimizde bir hain olursa onları kullanmaya sonuna kadar devam edecekler. O yüzden bizim her zaman teyakkuzda olmamız lazım. Ülkemizi ileriye taşırken de her zaman bir hainin çıkabileceğini hesaplayıp onlarla mücadelemizi kesintisiz sürdürmemiz lazım. Bu millet canı pahasına 15 Temmuz’u yaşadı. Biz istiyoruz ki 15 Temmuz’da bu milletin kahramanlığını kutlayalım. Ama hainlerin de her zaman hainlik yapabileceğini düşünüp 15 Temmuz’u kesinlikle unutmayalım. Gelecek nesillere iyi anlatalım. Çünkü unutturmak istiyorlar. Sanki çok basit bir şey yaşanmış bu ülkede. Sanki hiç yaşanmamış. Dolayısıyla bunu unutturmamamız gerekiyor. Milletimizin kahramanlığını kutlayacağız. Hainlerin de hainlik yapabileceklerini de unutmayacağız, gelecek nesillere de unutturmayacağız.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...