Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Barbaros Hayrettin Paşa Güzelyurt’ta

Düzenleyen:
Barbaros Hayrettin Paşa Güzelyurt’ta

GÜNDEM Haberleri

Sismik arama gemisi Magosa’nın ardından Güzelyurt’ta da doğalgaz ve petrol aramak üzere yola çıktı

Akdeniz’de sismik arama gerçekleştiren Barbaros Hayrettin Paşa, Magosa’daki çalışmalarını tamamlayarak, Türkiye’nin BM’ye münhasır sahamız olarak ilan ettiği Güzelyurt’ta hareket etti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak “Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Magosa’daki sismik çalışması bitti. Bir sonraki adım Güzelyurt. Burası kıta sahanlığı özelinde bir saha. Güzelyurt’taki bu çalışmalarla birlikte Akdeniz’de artık çok daha aktif bir rol oynayacağız. Sismik çalışmanın ardından çıkacak raporlar eşliğinde arama ve alacağımız gemiyle sondaja başlayacağız” diye konuştu. Albayrak’ın Akdeniz’de Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Magosa’daki sismik arama faaliyetlerini tamamladığını ve sıranın Güzelyurt’a geldiğini belirttikten hemen sonra gemi bölgeye doğru hareket etti.  BM’ye de iletilen saha içinde sismik taramasını gerçekleştirecek olan Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi, denizin 8 kilometre altındaki jeolojik yapıları inceleyebiliyor. İki ve üç boyutlu sismik veri toplayabilen geminin 10 gün burada tarama yapacağı belirtiliyor.
Akdeniz’de daha etkin olacağız
Kongreye katılan enerji şirketlerinin temsilcileriyle yaptıkları görüşmelerde “Riskli sahalarda iş yapmak hukuki değil” mesajı verdiklerini anlatan Albayrak “Bu noktada siz başınıza buyruk şekilde ‘ben kafama göre parsel parsel sahaları belirlerim, haritada çizerim, şirketlere bunları ihale ederim’ derseniz bizim garantör ülke olarak buna olumlu bakmamız mümkün değil. Türkiye, bugüne kadar hep barışa olumlu katkıda bulunsun diye bu konularda çok yapıcı rol oynadı. Ama son gördüğümüz tablo hasebiyle artık bundan da bir netice çıkmadığı görülüyor. Bundan sonra nasıl seyredecek, izleyeceğiz. Türkiye olarak artık Akdeniz, Karadeniz, kara veya deniz üzerinde çok daha etkin ve aktif bir arama, sismik, sondaj stratejisi güdeceğiz” diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...