15 Temmuz’a dijital ‘Hafıza’

Düzenleyen:
15 Temmuz’a  dijital ‘Hafıza’

GÜNDEM Haberleri

AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bazı gazetecilerle sohbetinde 15 Temmuz’da yaşanan her hadisenin çok önemli olduğunu, bu olayların unutulmaması için bir bilgi bankası kuracaklarını söyledi.

Haber Merkezi ANKARA
AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bazı gazetecilerle sohbetinde 15 Temmuz’da yaşanan her hadisenin çok önemli olduğunu, bu olayların unutulmaması için bir bilgi bankası kuracaklarını söyledi. Dağ, hazırladıkları projeyi şöyle anlattı: Darbenin üzerinden bir yıl geçti ama son dönemde ne yazık ki hem ana muhalefet partisi genel başkanı hem de uluslararası çevreler; hem de FETÖ yapılanması, 15 Temmuz’u değersiz kılmak, 15 Temmuz’da yaşananları sulandırmak adına, bazı girişimler içine girdiğini görüyoruz. Kontrollü darbe ifadeleri de 15 Temmuz’a ilişkin hatıraları değersiz kılmaya yöneliktir. Ama bundan yıllar sonra insanlar 15 Temmuz’u inceleyecek araştıracak, öğrenmek isteyecek bakmak isteyecek. Tarihsel bir süreç. O geceye ilişkin eminim ki, milyonların anısı, yaşadıkları var. Biz milyonların bu hatıralarını bir araya getirmek istiyoruz. Bunun için bir internet sitesi kuruldu. Bu yolla, hatıralar sadece zihinlerde kalmamasını, gelecek nesillere aktarılmasını istiyoruz. Yıllar sonra bugünlerdeki meseleler konuşulduğunda, bu toplumun yaşadıkları, kahramanlıklar görülecek. Biz bugün nasıl ki Kurtuluş Savaşı’nı konuşurken, o zamanki kahramanlıklar üzerinden yorum yapıyorsak,  yıllar sonra da sonra bizim torunlarımız 15 Temmuz’u bilecek. Bu açıdan tarihî bir metin oluşsun istiyoruz. İnternet sitesinde il il bölümler olacak. Herkes bulunduğu ilde yaşadığı olayları buraya aktarabilecek. Fotoğraflar-videolar olacak. Çok yoğun bilgi girişi olacağı için, server da bu yoğunluğu taşıyacak şekilde hazırlandı.
SESLİ-GÖRÜNTÜLÜ MÜZE
Dağ, 15 Temmuz’a ilişkin kısa film ve karikatür yarışması yapacaklarını da hatırlatırken, ayrıca dünya örneklerini de inceleyerek 15 Temmuz’a ilişkin farklı bir müze yapacaklarını kaydetti. Dağ “Mesela Amerika’da bu gibi konularda müzeler var. Sesli, sanal müze. Sözle anlatılan müzeler. On yıllar sonra, çocuklarımız 15 Temmuz’la ilgili müzeleri ziyaret edecek şekilde düzenlenebilir” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...