Ahıska Türkleri 15 Temmuz şehitlerini dualarla yâd etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ahıska Türkleri 15 Temmuz şehitlerini dualarla yâd etti

GÜNDEM Haberleri  / AA

ABD'nin Ohio eyaletinde yaşayan Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları dualarla andı.

Ohio eyaletinin Dayton kentindeki Ahıska Türklerinin, Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi'nde (ATACC) düzenlediği anma programı, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle başladı.

ATACC Başkanı İslam Şahbandarov, FETÖ'ye karşı Ahıska Türkleri olarak mücadele edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"İnanıyorum ki artık herkes o hain teşebbüsün arkasındakileri biliyor. Amerikalı Türkler olarak FETÖ ve FETÖ'ye üye olan herkesin Türkiye'ye iade edilmesi ve yargı önününe çıkarılması için elimizden gelen mücadeleyi göstereceğiz. Bu konuda, Ahıska Türklerinin aktif ve önemli rol alacağına inanıyorum. Çocuklarımıza elimizden geldiği kadar bayrak sevgisini aşılamamız lazım."

Türkiye'nin ana vatanları olduğunu dile getiren Şahbandarov, Türkiye'deki her şeyin Ahıska Türklerini yakından ilgilendirdiğini söyledi.

FETÖ'nün ABD'deki yapılanmasını ve gerçek yüzünü anlatmak için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Şahbandarov, "İnşallah Amerikalı dostlarımız da bu hain örgütün gerçek yüzünü görerek gerekeni yapacaktır. İnşallah bu hain saldırının arkasında olanlar Türkiye'de adaletin önünde çıkartılacaktır." dedi.

Katılımcılardan Bayram Ahıska da darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

İmam Kamal Mirzayev, her yerde ve her zaman Türkiye'ye ve bayrağına sahip çıktıklarını vurgulayarak, "O cesur mücadeleyi yapan kardeşlerimizi anmak için bir araya toplandık. Türkiye'mizin arkasındayız. Her zaman dua edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...