Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde milyonlara hitap etti. Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen etkinlikte "Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen etkinlikte konuşma yaptı. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;
Şehitlerimizin tamamı kalbimizde ebediyen yaşayacaktır. Acımız büyüktür, hüznümüz dağlar kadardır ama boyun bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateşte olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, göz yaşlarımızı içimize akıtacağız bugün alçakları, hainleri sevindirmeyeceğiz.

15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Millet için, vatan için, bayrak için inanç, namus, şeref için canlarını seve seve veren şehitler, bugün bizlerden dua bekliyor, Fatiha bekliyor. Millet olarak 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. Dualarımızla, Fatihalarımızla onların aziz hatıralarını her zaman yaşatacağız. 

Açılışını yapacağımız Şehitler Makamı'nı şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için köprünün Anadolu yakasında, şehit verdiğimiz bu mekanda inşa ettik. Bu parkta 250 şehidimizi temsilen 250 selvi ve gül ağacı dikildi. İsimleri yer alıyor. Sadece bu anıtlarla değil, şehitlerimizin isimlerini yeni eserlerle yaşatmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz'da aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız önderliğinde meydanlara inmiş, darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de yarın da göğsümüz siper olacak. Bize yaşattıkları acılardan hiçbir şey elde edemeyecekler. Bugün oynadıkları tiyatrolar bize yaşattıkları acıdan daha acı bir sonla bitecek. Ellerindeki kanla boğulacaklardır. Bu toprakları hiçbir haine çiğnetmeyeceğiz.
Bizler alelade bir toprak parçası üzerinde yaşamıyoruz. Bu topraklar farklı, bu topraklar mübarek, bu topraklar 80 milyonun canının bir parçası, vatanıdır vatanımızdır. Bu toprakların her karışı bin yıl boyunca aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Bu vatan topraklarının her bir karışında kahramanlık destanları vardır. Vatan namusumuzdur, şerefimizdir, onurumuzdur.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...