PKK/PYD 2 bin teröristle saldıracak! 'Türkiye ile savaşa hazırız'

Düzenleyen:
PKK/PYD 2 bin teröristle saldıracak! 'Türkiye ile savaşa hazırız'

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin silah ve mühimmat yardımınında bulunduğu terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Azez ve Mare’ye saldırı planları hazırlıyor. Hain terör örgütünün Afrin sözcüsü Süleyman, Türkiye'ye karşı savaşa hazır olduklarını açıkladı.

ABD tarafından eğitilen 2 bin teröristi hazırlayan PKK/PYD, Burseya ve Kala Saman bölgesine sevkiyat yapıyor. PKK-PYD terör yapılanması Afrin sözcüsü Cafer Süleyman, Türkiye’ye karşı savaşmaya hazır olduklarını açıkladı. Örgütün Suriye uzantısı PYD Afrin’de batılı uzmanlar tarafından eğitilen ve ABD’nin donattığı 2 bin kişilik özel kuvvet hazırladı. Meydanki Bölgesi’nde eğitilen teröristler, Burseya ve Kala Saman bölgelerine sevk edildi.

14 BİNDEN FAZLA MİLİTAN EĞİTİLDİ

PYD’ye yakın kaynaklar, ABD’li uzmanlar tarafından terör örgütü DEAŞ karşıtı savaş gerekçesi ile eğitilen militan sayısının 14 bini geçtiği bilgisini veriyor. 2016 yılı sonunda Afrin’de benzer bir uygulama ile sözde YPG asayiş timi eğitimi veren ABD’li uzmanlar eğitilen teröristlerin silah, araç ve tüm teçhizatında üstlendi. ABD’li uzmanlar, Meydanki ve Kefer Cenne kamplarında halen 800 militanın eğitimine devam ediyor.

HEDEFTE AZEZ VE MARA VAR

DEAŞ bahanesi ile terör örgütü PYD'ye teslim edilen silahların Afrin-Tel Rifat hattına sevkiyatı devam ediyor. Aynel Arap- Münbiç- Şeyh Maksud- Nubbul güzergâhını kullanılarak Afrin’e ulaşan silah ve cephane buradan sıcak hatlara aktarılıyor. Afrin’de hazırlanan Özel Birlik tarafından kullanılan silah, cephane ve özel dizayn unsurları DEAŞ’la mücadele kapsamında Ayn Isa’ya getirilen ABD yardımları arasında. (Yenişafak)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...