Hakkâri Yüksekova'da PKK'dan hain saldırı

Düzenleyen:
Hakkâri Yüksekova'da PKK'dan hain saldırı

GÜNDEM Haberleri

TSK, terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 4'ü ağır 17 askerin yaralandığını bildirdi.

Hakkâri 'nin Yüksekova ilçesi Esendere beldesi Ovaiçi köyü yakınlarında bir patlamanın meydana geldiği olay yerine çok sayıda ambulansın sevkedildiği bildirildi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON BAŞLADI
Esendere yolundaki patlamanın ardından Yüksekova'dan bölgede hava destekli operasyon başlarken, Yüksekova-Esendere yolu da trafiğe kapandı.

4'Ü AĞIR 17 YARALI
Türk Silahlı Kuvvetleri, hain saldırıda 4'ü ağır 17 askerin yaralandığını bildirdi.

Açıklamada, "Askeri aracın geçişi geçişinde bomba patlatıldı. 4'ü ağır 17 asker yaralandı." denildi.  Durumu ağır olan 4 asker, ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. 

VALİLİK: SALDIRIYI PKK GERÇEKLEŞTİRDİ

Valilikten yapılan açıklamada, "17.07.2017 günü İlimiz Esendere Beldesinden Yüksekova İlçesine askeri personel taşıyan bir araca yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca EYP (el yapımı patlayıcı) saldırısı gerçekleştirilmiştir. Yapılan saldırı neticesinde 4'ü ağır 17 askeri personel yaralanmış olup; sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavilerine başlanılmıştır. Bölgeye taarruz helikopterleri sevk edilmiş, geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

KARADAN VE HAVADAN OPERASYON BAŞLATILDI

Yüksekova-Esendere karayolunda seyreden askeri konvoyun geçişi sırasında daha önceden PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamanın ardından bölgeye ambulanslar sevk edilirken, karadan ve havadan operasyon başlatıldığı belirtildi.
Hakkâri Yüksekova'da PKK'dan hain saldırı
Hakkâri Yüksekova'da PKK'dan hain saldırı
Hakkâri Yüksekova'da PKK'dan hain saldırı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...