UNIFIL Tezkeresi, TBMM'de kabul edildi

Düzenleyen:
UNIFIL Tezkeresi, TBMM'de kabul edildi

GÜNDEM Haberleri

TSK unsurlarının Birleşmiş Milletler Lübnan Görev Gücü (UNIFIL) Deniz Görev Gücüne iştirak etmesine ilişkin tezkere TBMM'den geçti.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve siyasi parti gruplarının konuşmalarının ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin UNIFIL'in görev süresinin uzatılması yönünde karar alması durumunda; hudut, şümul ve miktarı Hükümetçe belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının 5 Eylül 2017'den itibaren 31 Ekim 2018'e kadar UNIFIL Deniz Görev Gücüne iştirak etmesine ilişkin Başbakanlık tezkeresi, milletvekillerinin oyuna sunuldu. Tezkere, oylamada kabul edildi.

UNIFIL'İN GÖREVİ
UNIFIL Deniz Görev Kuvveti  halen Lübnan açıklarında tesis edilen Deniz Harekat Sahasında, yasaklanmış silah ve malzemenin Lübnan Karasuları ve Limanlarına giriş/çıkışını caydırmak, Lübnan Deniz Kuvvetlerine destek olmak maksadıyla; kesif-gözetleme/ karakol faaliyetleri icra etmektedir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...