Erdoğan'dan Abbas'a Mescid-i Aksa telefonu: Kabul edilemez

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Abbas'a Mescid-i Aksa telefonu: Kabul edilemez

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mahmud Abbas ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, "Kudüs'teki ihlaller kaygı verici" dedi.

İsrail'in Filistin'e yönelik hak ihlalleriyle ilgili olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bugün bir telefon görüşmesiyapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mescid-i Aksa'daki kısıtlamalar kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

YOĞUNLAŞAN İHLALLER KAYGI VERİCİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ;sabah saatlerinde gerçekleşen görüşmede, başta Kudüs'te olmak üzere ihlallerin giderek yoğunlaşmasının kaygı verici olduğu vurgulandı.

MESCİD-İ AKSA'YA KISITLAMALAR KABUL EDİLEMEZ

Mescid-i Aksa'ya girişe kısıtlamalar getirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in İslami karakterinin ve kutsiyetinin korunmasının tüm İslam dünyası için önem taşıdığına dikkati çekti.

ABBAS'DAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR 

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın görüşme vesilesiyle Filistin konusundaki duyarlılığından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini de ilettiği kaydedildi.

KUDÜS'TE GERİLİM DEVAM EDİYOR

İsrail'in güvenlik gerekçesiyle Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörlerini yerleştirdiği pazar gününden bu yana Kudüs'te gerilim sürüyor.
Geçen hafta iki İsrail polisinin ölümüyle sonuçlanan olaylar sonrası İsrail polisi Mescid-i Aksa çevresinde güvenlik önlemlerini artırmış protesto gösterisi düzenleyen bazı Filistinlileri de gözaltına almıştı.

İSRAİL POLİSİNİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Ömer el-Kisvani İsrail polisini cami çevresinde görmek istemediklerini söyledi:
"İsrail El Aksa camiinden elini çekmeli. Ürdün ve Filistin güvenlik görevlileri El Aksa'nın iç güvenliğini sağlayabilir. Böylece operasyon yapmaya gerek kalmaz ve hiç kimse de zarar görmez." dedi.

TÜM KAPILAR KAPATILDI

Kudüs'ün eski şehir beldesine giren tüm kapıları kapatan İsrail polisi eski şehir bölgesinde oturanlar ve turistler dışında kimsenin girişine izin vermiyor.
Metal arama dedektörlerinden aranarak Harem-i Şerif'e girmeyi reddeden binlerce Filistinli sabah namazını Mescid-i Aksa'nın Aslanlı Kapısı'nda kıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...