FETÖ, ABD'nin raporunda var ama terör listesinde yok

Düzenleyen:
FETÖ, ABD'nin raporunda var ama terör listesinde yok

GÜNDEM Haberleri

FETÖ ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı Terörizm 2016 Ülkeler Raporu’nun Türkiye bölümünde ilk kez yer alırken raporda PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’den de bahsedildi.

Raporun Türkiye’yle ilgili bölümünde, Türkiye’nin, başta PKK ve DEAŞ olmak üzere terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğüne dikkat çekilirken Türkiye’de 2016 yılında düzenlenen büyük çaplı terör saldırılarının listesine yer verildi. Millî Güvenlik Kurulu’nun, FETÖ’yü 26 Mayıs 2016’da terör örgütü olarak tanımladığı belirtilen raporda, “Hükûmet, 240‘tan fazla kişinin öldüğü, 2 bin 100‘den fazlasının yaralandığı 15 Temmuz’daki darbe girişiminden Gülen hareketini sorumlu tutuyor” ifadesine yer verildi. Raporda ayrıca hükûmet verilerine dayanılarak “22 Kasım itibariyle 86 binden fazla FETÖ bağlantılı kamu görevlisinin kamudan ihraç edildiği ve 8 Ekim itibarıyla FETÖ bağlantıları bulunduğu gerekçesi ile 35 bine yakın kişinin tutuklandığı” bilgisi paylaşıldı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “FETÖ’nün bu rapora dolaylı olarak girmesi de olumludur. Bu terör örgütünün yaptıkları ortada, faaliyetleri ortada. Bizim beklentimiz FETÖ elebaşı Gülen başta olmak üzere, hepsinin iade edilmesidir” dedi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...