Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den çağrı: Festivale bekleriz

Düzenleyen:
Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den çağrı: Festivale bekleriz

GÜNDEM Haberleri

Başkan Hasan Akgün, “Gündemimiz sıkıntılı haberlerle dolu. Şimdi festival zamanı. Milletimizi biraz dinlendirelim, rahatlatalım. Kafaları biraz da kültür ve sanata çekelim” dedi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, gazetemize yaptığı ziyaretinde 18’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivaliyle ilgili açıklamalarda bulunarak, İstanbulluları festivale davet etti. Geleneksel hale gelen festivalin ev sahipliğini yapan Başkan Akgün,“İki yıldır çok yorulduk. Gündemimiz malum; her gün üzücü haberler, sıkıntılı haberler, ülkemizin demokrasisine başkaldırış gibi olaylar hepimizi derinden üzdü. Milletimizi biraz dinlendirelim, rahatlatalım. Kafaları biraz da kültür ve sanata çekelim, biraz da o yöne bakalım dedik ve bu sene de 18’inci Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat festivalini icra etmeye başladık. 64 ülkeden bin 300 sanat elçimiz İstanbul’da buluşuyor, gelmeye başladılar. Dünyanın dört bir yanından fotoğraf yarışmasına katılan 850 fotoğrafçının 10 bin fotoğrafıyla ilgili uluslararası jüri kararını verecek. Dereceye girenler festivalin ortasında duyurulacak ve sergileri açılacak. İstanbul halkımızı sonra da bütün kültür ve sanatseverleri, her şeyi ücretsiz olan festivalimizi 28 Temmuz’dan itibaren 5 Ağustos sabahına kadar izlemeye, sergileri gezmeye davet ediyorum” diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış sebebiyle birçok ilçede meydana gelen su baskınlarını değerlendiren Akgün, “Çevremizdeki ilçelerin problemlerini gidermek için ekiplerimizi oralara seferber ettik. 33 yıldan beri Büyükçekmece’yi planlayan ve yöneten bir belediye başkanı ve şehircilik doktoruyum. İstanbul’u vuran sel felaketinde biz bir tek şikayet almadık. Tamamen alt yapınızı ilime, bilime, zamana ve şehir planına göre yapacaksınız. Şehirleri geleceğe hazırlarken plan değişikliğine mümkün olduğu kadar gitmeyeceksiniz. Planınıza göre de şehrinizin alt yapısını hazırlayacaksınız” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...