HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gelin çağrısı rahatsız etti reklam spotları durduruldu

Düzenleyen: /
Gelin çağrısı rahatsız etti reklam spotları durduruldu
Almanya, Almanya Türkiye, Haberler, Reklam, Haber

GÜNDEM Haberleri

‘Türkiye’nin Gücü’ reklam kampanyasından rahatsız olan Almanya, tanıtım spotlarında yer alan yabancı şirket temsilcilerine ‘çekil’ baskısı yaptı. Bununla yetinmeyen Almanlar, reklam kampanyasını durdurdu.

Yasa dışı faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle tutuklanan Türk kökenli gazeteci Deniz Yücel ve Büyükada’da gizli bir yapılanmaya yönelik operasyonda tutuklanan bir Alman vatandaşını mazeret gösteren Almanya, şantaj ve sansürleme yoluna giderek iki ülke ilişkilerinde gerilimi yükseltti. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Türkiye’ye gelen turistleri ‘rehin’ olarak değerlendirmesi ve Türkiye’de yatırım yapan alman şirketlerini tehdit etmesinin ardından, Alman gazeteleri ve televizyonları, Türkiye’nin tanıtımlarını yapan reklam spotlarını da kesti. Tehdit ve şantaj silahlarını kullanan Almanlar, Türkiye’nin iyi niyet ve davet çağrılarının yer aldığı reklam spotlarını böylece sansürlemiş oldu.

Türkiye’nin gücü rahatsız etti
Türkiye İhracatçılar Birliği, Ekonomi Bakanlığının da katkısıyla geçtiğimiz yıl “Turkey Discover the Potential” (Türkiye’nin gücünü keşfet) temalı bir tanıtım atağı başlattı. Başta Almanya, İngiltere, Fransa, Rusya ve Amerika’da gazete ve televizyonlarda yayımlanan ilan ve reklam spotları hazırlanarak, yatırımcılara Türkiye’deki fırsatlar anlatıldı. Bunun yanında TİM öncülüğünde düzenlenen ve yabancı yatırımcıların davet edildiği toplantılar yapıldı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından TİM ve Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’de yatırım yapan yabancı şirketlerin üst yöneticileri de kampanyaya davet edilerek, yeni bir tanıtım kampanyası başlattı. Nestle, General Electric, Philsa, Toyota, Ford, Unilever ve Vodafone’un da aralarında bulunduğu pek çok şirketin üst yöneticileri yanında o dönem Galatasaray’da forma giyen Lukas Podolski gibi isimler kamera arkasına geçerek Türkiye’de yatırım fırsatları ile güvenliği konusunda olumlu mesajlar verdi.
Gelin çağrısı rahatsız etti reklam spotları durduruldu
Yabancı CEO’lara çekilin tehdidi

Geçen haftaya kadar Almanya’da gazete ve te-levizyonlarda yayımlanan tanıtım reklamları, Alman basınında artan Türkiye karşıtı tavır ve hükûmet kanadından gelen tehditvari açıklamalardan sonra yayından kaldırıldı.  Bununla da yetinmeyen Alman yetkililer, tanıtım reklamlarında Türkiye’yi öven yabancı şirket temsilcilerini âdeta tehdit ederek kampanyadan çekilmeye zorladı. Alman basınında çıkan haberlerde Nestle Türkiye Genel Müdürü Felix Alleman, yaşanan baskının ardından tanıtım reklamından çekildiğini açıklamak zorunda kaldı. Yine General Electric üst yöneticisi John Rice’a karşı kampanya yürüten Alman basını, futbolcu Lukas Podolski’ye de ağır ithamlarda bulunarak kampanyadan çekilmesi için baskı uyguladı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...