Almanya ilişkileri geriyor, Nazi kafası hortladı

Düzenleyen:
Almanya ilişkileri geriyor, Nazi kafası hortladı

GÜNDEM Haberleri

Başından beri Türkiye’ye düşmanlığından rant devşirme derdine düşen Alman siyasetçilerin şimdiki hedefi eylüldeki seçimler...

Haber Merkezi - Uzun yıllardır PKK ve DHKP-C’nin sığınağı olan Almanya, Türkiye’ye karşı yürüttüğü sinsi politikalarının dozunu son yıllarda iyice arttırdı. Sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabulü, 15 Temmuz ve sonrası FETÖ’nün üssü haline gelip her fırsatta Türkiye karşıtı adımlar atması ilişkileri iyice gerdi. Diplomatik kriz, İncirlik Üssü meselesi, Büyükada’da yapılan operasyon ve sonrası Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in açıklamalarıyla yeni bir boyut kazandı.
Almanya’nın planlı bir şekilde dozajını artırdığı bu düşmanca politikalar aslında yeni değildi. İşte son bir kaç yıl içinde yaşanan krizlerin kısa bir özeti:
- MİT’in Alman İstihbaratına verdiği FETÖ’cülerin isimleri deşifre edildi. Bu da yetmiyormuş gibi ülkedeki 150 Türk FETÖ’cülerin yalan beyanları sonrası MİT ile bağlantılı oldukları gerekçesi ile yakın takibe alındı. 
- Evlilik yoluyla Almanya’ya giden Türklere ‘Almanca bilme şartı’ getirildi. Bu şart başka hiçbir ülke vatandaşına uygulanmıyor.
- Yaklaşık 2 milyon Müslüman çocuk Alman Gençlik Daireleri tarafından sudan sebeplerle ailelerinden koparıldı. 

SOYKIRIM YALANI
- 2016 yılının Haziran ayında Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen tasarıyı kabul etti. 
- Die Welt’in Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmasının ardından Almanya’daki bazı siyasetçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya girmesinin yasaklanmasını ve Türk hükümeti yetkililerinin Almanya’da düzenleyeceği toplantıların iptal edilmesini teklif etti.
- Referandum sürecinde çok sayıda üst düzey politikacının yapacağı toplantılar ardı ardına iptal edildi.

PKK’YA VAR AMA... 
- Terör örgütü liderleri Almanya’da miting yaparken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Köln’de yapmak istediği video konferans Federal Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. 
- Hakkında tutuklama kararı olmasına rağmen Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas’ın hain Can Dündar’ı yeni yıl resepsiyonuna konuşmacı olarak davet etti. Dönemin Cumhurbaşkanı Gauck tarafından Can Dündar sarayda ağırlanıp ödüllendirildi. 
- Darbe girişimi sonrası Diyanet imamlarını casuslukla suçlayan Almanya Türkiye’den din görevlilerinin gelmesini istemiyor. Din görevlilerinin Almanya’da yetişmesini istiyor. Tek amacı ise Almanya’daki camileri FETÖ’ye teslim etmek.
- Sadece camilerdeki görevli imamlar değil, okullardaki Türk öğretmenleri de casuslukla suçluyorlar.

FETÖ EL ÜSTÜNDE... 
- 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Almanya’ya iltica talebinde bulunan, aralarında üst rütbeli Türk askerleri ile diplomatların da bulunduğu FETÖ’cülere iltica hakkı tanındı.
- Gezi olaylarının arka planında Almanya’nın her türlü desteği verdiği özellikle algı operasyonlarıyla Türkiye karalanmaya çalışıldı. 
- Almanya son dönemde FETÖ ve PKK terör örgütünün âdeta merkezi haline geldi. FETÖ’den aranan çok sayıda isme Almanya’da iltica hakkı verildi. 
- Almanya, referandumdan evet çıkması sonrasında Türklere çifte vatandaşlık hakkını geri çekmek istiyor. Bu konu ile ilgili tasarı da hazırlandı.

ERDOĞANCI MISIN? 
- Türklere her türlü zorluk çıkarılıyor. İş ve ev kiralamalarında dahi Erdoğan’cı mısın soruları soruluyor. 
- Almanya özellikle medya yoluyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik karalama ve algı operasyonlarını tam gaz sürdürüyor. 
- Özellikle 15 Temmuz’dan sonra radikal Türk grupların sayısında artış olduğu algısı yayılmaya çalışılıyor.
- Alman Meclisinin sözde Ermeni soykırımı kararı üzerine Alman vekillerin İncirlik Üssü’ne ziyareti yasaklandı. Almanya bunun üzerine suçu yine Türkiye’ye atıp ortamı gerdi ve İncirlik’i boşalttı.
- Almanya’da sosyal yardım parası alan gurbetçi vatandaşların Ocak 2018’den sonra Türkiye’deki mal varlıkları inceleme altına alınacak.

Almanya ilişkileri geriyor, Nazi kafası hortladı

ALMAN BİLD’İN İDDİASI:
Savunma projeleri DONDURULACAK

Bild, Berlin’in Türkiye’yle silah anlaşmalarını askıya aldığını yazdı, ancak Alman hükûmeti resmen doğrulamadı.
Almanya’nın yaklaşık 4,5 milyon tirajlı günlük bulvar gazetesi ‘Bild’ Almanya-Türkiye arsında yaşanan krize 2 tam sayfa ayırdı. Bild gazetesi, politika değişikliği çerçevesinde Almanya’nın Türkiye ile savunma projelerini donduracağını öne sürdü. Gazete, adını açıklamadığı hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, halen devam eden ve planlanan projelerin de bu karardan etkileneceğini yazdı. Gazete manşetinde ise “Erdoğan artık tatilcileri mi tutukluyor” başlığını kullandı.
Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, gazeteye yaptığı açıklamada, “Türkiye’ye seyahat edecek olanların başına neler gelebileceğini söylemek zorunda kaldık” diye konuştu.
Üçüncü sayfada ise Maliye Bakanı Wolfgang Schaueble “Türkiye’de yaşananlar aynı eski Doğu Almanya rejimini hatırlatıyor. Türkiye tatili, seyahati için garanti veremeyiz. Gidenler riski kendi alır” ifadesini kullandı. Adalet Bakanı Heiko Maas da, “Türkiye’ye gidenler tatilini bir hukuk devletinde geçirmediğini bilmeli” dedi.
Gazete iç sayfa manşetinde “Merkel Türkiye’de Alman esirlerin hürriyetine kavuşması için yeterli çalışıyor mu?” sorusunu sordu.
Gazetede Türk kökenli hainler de yazılar kaleme aldı. Uyum Bakanı Aydan Özoğuz “Türkiye’nin bu kadar hesap edilemez duruma geleceğini tahmin edemezdim. Başkaları keyfi tutuklanırken nasıl rahatsız olmadan Türkiye’de tatil yapılabilir” derken, kadın hakları savunucusu Avukat Seyran Ateş de, “Türkiye’de tatil yapmayı çok istiyorum ama ne yazık ki Türkiye’ye gider gitmez beni tutuklayacaklar” diye yazdı.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...