Müftüler de nikâh kıyacak

Düzenleyen:
Müftüler de nikâh kıyacak

GÜNDEM Haberleri

Yeni Nüfus Hizmetleri Kanunu tasarısı dün TBMM Başkanlığına sunuldu. Tasarıyla gelen değişikler şöyle...

Haber Merkezi ANKARA
∂ Türk vatandaşlığını kaybedenler, milli güvenlik bakımından engel teşkil edecek hali bulunmaması halinde ülkede ikamet etme şartı aranmaksızın yeniden vatandaşlığa alınabilecek. 
∂ Önümüzdeki yıllarda ehliyet ve pasaport işlerinin Nüfus Vatandaşlık Genel Müdürlüğüne devri nedeniyle kuruma 84 kişilik kadro tahsis edilecek. 
∂ Doğum sonrası yapılan kimlik bildirimlerine dair kanuni süre yurt içinde 30, yurt dışında 60 gün ile sınırlandırılacak. 
∂ Çocuğa konulan ad, üç adı geçmemek üzere ve kısaltma yapılmadan yazılacak.
∂ İkamet izni verilen yabancılar, İçişleri Bakanlığınca kimlik numarası verilerek yabancılar kütüğüne kaydedilecek. Türkiye’deki yabancılara ikamet izni şartı aranmaksızın kimlik numarası vermeye Bakanlık yetkili olacak. 
SOYİSMİ DEĞİŞTİRME İMKANI
∂ İl ve ilçe müftülerine nikâh kıyma yetkisi verilecek. 
∂ Soyadı Kanunu’na aykırı soyadları ile yazım ve imla hatası bulunan ad ve soyadları mahkeme kararı aranmaksızın il veya ilçe idare kurulunun vereceği kararla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebilecek. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...