Halka ateş emri veren darbeci Albay 15 Temmuz'u hatırlamadı

Düzenleyen:
Halka ateş emri veren darbeci Albay 15 Temmuz'u hatırlamadı

GÜNDEM Haberleri

Darbe gecesi İBB’yi işgal sırasında kasığından vurulan FETÖ’cü Demir, hafıza kaybı yaşadığını ileri sürdü.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) işgali sırasında vatandaşların ve polisin üzerine ateş edilmesi yönünde emirler veren ve kendisi de yaralanan eski Kurmay Albay Zeki Demir, olayla ilgili bir şey hatırlamayarak hafıza kaybı yaşadığını öne sürdü.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün darbe girişimi sırasında İBB’nin işgali ve burada çıkan olaylarda 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklu 50 asker hakkında hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu. Emir ve komutasındaki askerlerle İBB’nin işgalinde görev yapan eski Kurmay Albay Zeki Demir’in emri üzerine işgal eylemine katılan tüm şüphelilerin vatandaşların ayaklarına doğru ateş etmeye başladığı anlatılan iddianamede, Demir’in ise “Yere doğru değil, üzerlerine ateş edin” şeklinde emri üzerine şüphelilerin canlarını hiçe sayarak fedakârca bir mücadele gösteren vatandaşların ve emniyet güçlerinin üzerine hedef gözeterek ateş etmeye başladıkları belirtildi. İddianamede, özellikle olay tarihindeki saat 01.22’deki kamera kayıtları incelendiğinde, Demir’in emri altındaki şüpheli erlerin diz çökerek, hunharca, hedef gözeterek ateş ettiklerinin görüldüğü anlatıldı. Müşteki ifadelerine de yer verilen iddianamede, işgal girişi sırasında Türkiye’de öğrenci olarak yaşayan Omar Darwichah’ın da yaralandığı belirtildi. İddianamede ifadesine yer verilen şüpheli Zeki Demir, olay gününe ilişkin bir şey hatırlamadığını, tedavi edildiği hastanede gözünü açtığında kasığından vurulduğunu öğrendiğini, daha önce bir kez paraşütten atlarken benzer bir hafıza kaybı yaşadığını anlattı.
“ŞÜPHELİ ERİ ALBAY VURDU” 
İddianamede, şüpheli erler Mustafa Dişli ve Şahin Demiray’ın şüpheli Yasin Akgül’ü Zeki Demir’in vurduğunu söyledikleri belirtildi. İddianamede Akgül ise kendisine kimin ateş ettiğini görmediğini, sadece halka ateş etmemesi üzerine “Vururum” diyen Demir’den şüphelendiğini ifade etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...