Gümrüğe 20 bin kaçak telefon takıldı

Düzenleyen:
Gümrüğe 20 bin kaçak telefon takıldı

GÜNDEM Haberleri

Atatürk Havalimanı'nda, "polipropilen granül" cinsi eşya olarak beyan edilen paketlerden 20 bine yakın telefon çıktı. Paketlerde, eylül ayında tanıtımı yapılması beklenen sahte iPhone 8 de bulunuyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'na Almanya'ya transit gönderilmek üzere, Hong Kong'dan getirildiğive Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü'ne "polipropilen granül" cinsi eşya olarak beyan edilen paketlerden yaklaşık 20 bin telefon çıktı.

Gümrüğe 20 bin kaçak telefon takıldı

AHL Kargo Gümrük Müdürlüğündeki transit işlemi sırasında, "polipropilen granül" olarak beyan edilen paketlerin, Almanya'ya transit edilmesi gerekirken içeriye nakledilmeye çalışıldığının anlaşılmasının ardından, X-Ray kontrolü yapıldı. Paketlerin içeriğinin cep telefonu ve aksesuarı olduğunun anlaşılması üzerine, transit eşyası gümrük gözetimine alınarak tam muayene işlemi başlatıldı.

Gümrüğe 20 bin kaçak telefon takıldı

"PİYASA DEĞERİ YAKLAŞIK 6 MİLYON LİRA"

İstanbul Gümrük Muhafaza ve Kaçak İstihbarat Müdürlüğünceyapılan inceleme ve soruşturma sonucunda, plastik ham maddesi olarak gümrüğe beyan edilen transit eşyasının, İstanbul Başakşehir'de bir depoya götürülmek üzere sahte belgelerle geçici depolama yerinden çıkarılmaya çalışıldığı anlaşıldı.

Gümrüğe 20 bin kaçak telefon takıldı

Paketlerde piyasa değeri yaklaşık 6 milyon liralık, değişik marka ve modellerde 19 bin 572 cep telefonu, 180 adet kulaklık, 3 bin 572 batarya, bin cep telefonu kapağı tespit edildi. Söz konusu telefonlar arasında, Apple'ın eylül ayında tanıtımı yapılması beklenen sahte iPhone 8 modeli de bulunuyor.

Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı ve bahse konu eşyalara el koyma kararı alındı.

Gümrüğe 20 bin kaçak telefon takıldı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...