Darbenin kara kutusu Almanya'da görülmüştü, Öksüz notası

Düzenleyen:
Darbenin kara kutusu Almanya'da görülmüştü, Öksüz notası

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Adil Öksüz için Almanya’ya nota verdi, iadesini istedi. Onlar ise Öksüz’ün darbenin planlayıcısı olduğuna inanmadıklarını açıkladı.

Darbenin kara kutusu, FETÖ’nün sözde “hava kuvvetleri imamı” firari Adil Öksüz hakkında çıkan son haberler üzerine Türkiye üst düzeyde diplomatik girişimde bulundu. Alman Dışişleri Bakanlığına verilen notada, basına yansıyan haberlerde Öksüz’ün Almanya’nın farklı kentlerinde görüldüğünün ifade edildiği hatırlatılarak, bu konuda Alman makamlarının bilgisi olup olmadığı soruldu ve haberlere yansıyan iddiaların araştırılması istendi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğuna, hatta nerede yaşadığına dair bazı haberlerin çıktığını belirterek, “Biz de Dışişleri Bakanlığı olarak Almanya’ya resmi olarak bir nota verdik. Bu kişinin varsa bir an evvel tutuklanarak Türkiye’ye iade edilmesini istedik” dedi. Çavuşoğlu, Almanya ile bazı problemlerin olduğunu belirterek “Bir araya geldiğimizde Sigmar Gabriel’e soruyorum, öz eleştiri anlamında... ‘Bizim bir hatamız, yanlışımız mı var’ diye... ‘Hayır’ diyor. Ayrıca ‘ilişkileri düzeltmek için ne yapabiliriz?’ diyor. Bence tek taraflı değil, ortak adım atmalı. Ancak bu konuşmalardan sonra olumlu bir adım göremedik. Yoksa bizim Almanya ile ilişkilerin kötü olmasından ne çıkarımız olabilir ki?” şeklinde konuştu. 
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer ise Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu yönündeki haberlere ilişkin “Dışişleri Bakanlığı adına böyle bir şeyi doğrulayamam” dedi. Schäfer, talebin 12 Ağustos’ta geldiğini belirterek, konunun araştırılıp inceleneceğini söyledi. Öksüz’ün 15 Temmuz darbe girişiminin asıl planlayıcılarından biri olmakla suçlandığını bildiğini ifade eden Schäfe “Ancak biz gerçekten somut, ispatlanabilir ve inandırıcı ipuçlarına bakıyoruz. Şimdilik böyle şeyler yok” dedi. 
Geçen hafta çıkan haberlerde, Almanya’daki Türk vatandaşlarının Adil Öksüz’ü Frankfurt ve Ulm şehirlerinde gördükleri, Öksüz’e Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde geçici oturum verildiği iddia edilmişti.
Darbenin kara kutusu Almanya'da görülmüştü, Öksüz notası
4 AĞUSTOS’TA YAZMIŞTI
İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, 4 Ağustos’taki “Adil Öksüz Almanya’da mı?” başlıklı makalesinde konuya dikkat çekmişti. Elibol, köşesinde şunları yazmıştı: “Ve şimdi okurken şaşıracağınız ama bekliyorduk diyeceğiniz bir durumu da ifade edeyim. Hain Adil Öksüz’ün Almanya’da olduğu düşüncesi Ankara’da hâkim. Ama bu durum iddianın ötesinde Almanya’da görüldüğü bilgileri Ankara’ya iletilmiş durumda.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...