Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB Bakanı'ndan Merkel'e sert cevap

Düzenleyen:
AB Bakanı'ndan Merkel'e sert cevap

GÜNDEM Haberleri

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya Başbakanı Merkel'in, Gümrük Birliği anlaşmasıyla ilgili açıklamalarına cevap verdi. Bakan Çelik, "Talihsiz bir açıklama. Şunun altını çizmek gerekir. AB'ye bir Avrupa ülkesi talimat vermemelidir. AB için zaaf oluşturacak bir açıklama bu. AB'yi zayıflatmak isteyenlerin yaptığı bir açıklamadır" dedi.

Bakan Çelik: "Adil Öksüz meselesi çok açık. Biz Almanya ile dost bir ülkeyiz, müttefikiz. Tarihsel bir derinliğe sahip ilişkilerimiz, tarihsel derinliğe ve bugünkü iş birliğimizin kapasitesine uygun bir tavır bekliyoruz. Hiçbir dostumuz bir katili barındıramaz" dedi.

Çelik: "(Almanya'da) Hükümeti temsilen bir sözcüye soruldu. 'Adil Öksüz Almanya'da mı?' diye. Söylediği şudur. 'Ben bunu teyit edemem. Yalanlayamam da doğrulayamam da.' Bunun diplomaside ne manaya geldiğini biliyoruz. Hiçbir demokratik devlet, hiçbir meşru devlet herhangi bir teröristi barındırmamalıdır" açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...