Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FETÖ, soru çalamayanları da düşünmüş! Barajı geçemediler üniversiteli oldular

Düzenleyen:
FETÖ, soru çalamayanları da düşünmüş! Barajı geçemediler üniversiteli oldular

GÜNDEM Haberleri

Sınav sorularını çalarak binlerce kişinin hakkını gasbeden hain örgüt, barajı geçemeyen yaklaşık 12 bin öğrenciyi kendi üniversitelerine yerleştirmiş.

Ebru Karatosun

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’ye ait 12 üniversiteye yerleşen öğrencilerin sınavlarını mercek altına aldı. Örgüte ait İpek Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesine sınavda barajı dahi geçemeyen öğrencileri kontenjan fazlası gibi göstererek yerleştirdikleri belirlendi. 

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ’ye ait üniversitelerde okuyan bazı öğrencilerin ÖSYM kayıtlarında herhangi bir üniversiteye yerleştirme bilgisi bulunmadığı hâlde YÖK’te mezun olduğu üniversite kayıtlarının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, girilen sınav sonucu üniversitelerin baraj puanını geçemeyen öğrencilerin örgüte ait İpek Üniversitesi, Fatih Üniversitesi, Turgut Özal Üniversitesi ve Süleyman Şah Üniversitesi gibi yoğun olarak 12 üniversiteye kontenjan fazlası gibi göstererek yerleştirdikleri belirlendi. Bu sayede üniversiteye yerleşen örgüt elemanlarının bazılarına diploma verdikleri ancak bazılarının da diplomalarının dahi sahte olduğu aktarıldı.

893 KİŞİNİN İMTİHANI MERCEK ALTINDA

Başsavcılık, örgütün kendi üniversitelerine 2009 yılından beri adamlarını yerleştirmeye başladığını tespit etti. Bu kapsamda ilk aşamada yaklaşık 12 bin kişinin yerleştirmesinin şaibeli olduğunu belirledi. Ancak ilk aşamada 893 kişinin yerleştirilmesi mercek altındı. Bu kapsamda, Başsavcılık ÖSYM’den kaydı tutulan öğrencilerin hangi üniversitelere yerleştiğine dair bilgileri isterken, YÖK’ten ise kayıt altına alınan öğrencilerin mezun verilerini talep etti.

BİLİRKİŞİ TARAFINDAN İNCELENECEK

Başsavcılık tarafından görevlendirilen 3 bilirkişi, aralarında mezun olanların da bulunduğu 893 kişinin sınav sonuçlarını ve nasıl yerleştirildiğini inceleyecek. Soruşturma evrakında “Üniversiteler tarafından asılları gönderilen bu evraklar incelenmiş, sonuç olarak puan türlerine ve bölümlerine göre birçok farklı yerleştirme yönteminin bulunduğu, üniversitelerin kayıt esnasında öğrencilerden istediği belgelerin ve kayıt şeklinin birbirinden farklı olduğu, birçok üniversitenin göndermiş olduğu belgeler arasında öğrencilerin ne şekilde yerleştirildiğine dair herhangi bilgi ve belgenin olmadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine kayıt işlemlerinin mevzuata uygun olup olmadıklarının tespiti amacıyla söz konusu evrakların konunun uzmanlarınca incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir” denildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...