İkiyaka destanı

Düzenleyen:
İkiyaka destanı

GÜNDEM Haberleri

Mehmetçik, Irak sınırındaki “Kimse giremez” denilen İkiyaka dağlarında nöbette... Sarp kayalıklar ve 3 bin 400 metre rakım askerlerimizi durduramadı. 27 terörist öldürüldü. Terör inleri de tek tek imha edildi.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Irak sınırındaki İkiyaka Dağları’nda Türk Silahlı Kuvvetlerince sürdürülen “Şehit Tank Yarbay İhsan Ejdar Operasyonu” kapsamında şimdiye kadar 27 terörist etkisiz hâle getirildi.  Oldukça zorlu arazi şartlarında operasyonlarını kararlılıkla sürdüren Mehmetçik, teröristlere ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesi ele geçirdi. Türkiye’nin en yüksek üs bölgelerinden biri olan İkiyaka Dağları’ndaki 3 bin 400 metre rakımlı Düztepe’de görevli komandolar, teröristlerin kullandığı bir mağaraya operasyon düzenledi. Ateş altına aldıktan sonra sarp kayalıklardan inerek mağaraya giren komandolar, burada ele geçirdikleri çok miktardaki yaşam malzemesini imha etti.
İkiyaka destanı
İkiyaka destanı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...