HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Jandarma, Arif Çetin'e emanet

Düzenleyen: /
Jandarma, Arif Çetin'e emanet
Jandarma, Arif Çetin, Zekai Aksallı, Haber

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz ihanetinde ‘Jandarma’ya sızan hainlere karşı operasyonu önce camiden sonra bir evden yöneten dönemin Tümgenerali Arif Çetin, orgeneral rütbesine terfi ettirilerek Jandarma Genel Komutanlığına atandı.

Ünsal Ergel ANKARA

İlk sivil Yüksek Askerî Şûra’da (YAŞ) yaşanan sürprizler, atamalarda da devam etti. Orgeneral Yaşar Güler’in Kara Kuvvetleri Komutanı olmasıyla boşalan Jandarma Genel Komutanlığı’na İçişleri Bakanlığı’na bağlanmasının ardından ilk defa kuvvetin içinden bir komutan atandı. 6 korgeneralin bulunduğu komutanlıkta kıdem sırasına göre bu yıl YAŞ’da terfi eden yeni korgeneralden sonra sondan ikinci olan 15 Temmuz kahramanı Korgeneral Arif Çetin, orgeneralliğe terfi ettirilerek Jandarma Genel Komutanı oldu. Hain darbe gecesi tümgeneral olarak Jandarma’yı darbecilere teslim etmeyen, süreci önce camiden sonra bir vatandaşın evinden yöneten Çetin, 1 yıl 1 ay sonra sivil iradenin tercihi ile Jandarma Genel Komutanlığına getirildi. Çetin, ayrıca eski Genelkurmay Başkanı Nejdet Özel’den sonra 58 yaşında Orgeneral olan ikinci TSK mensubu oldu.

ZEKÂİ PAŞA 2. KOLORDU'YA ATANDI

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında örnek mücadele veren ve sonrasında Fırat Kalkanı gibi bir çok başarılı operasyona imza atan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekâi Aksakallı da bir jest olarak nitelenebilecek bir görevlendirmeyle Çanakkale Gelibolu’da konuşlu 2. Kolordu Komutanlığına atandı. Aksakkalı’nı yerine Özel Kuvvetler Komutanlığı 2. Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı getirildi. Aksakallı’nın atamasını değerlendiren askerî kaynaklar “Zekâi Paşa’nın Özel Kuvvetlerdeki vazife süresi bitti. Başarılı operasyonlara imza attı. Şark görevini de yapmıştı. En uygun yer 2 Kolorduydu, nitekim daha önce Engin Alan da Özel Kuvvetlerden 2. Kolorduya gitmişti. Zekâi Paşa çok yoruldu. Dinlensin diye bu göreve getirildi. Bir nevi jest yapıldı” değerlendirmesini yaptı. Zekai paşanın istifasının söz konusu olmadığını, çünkü bu görevi kendisinin önerdiğini belirten kaynaklar, bu sebeple atamanın teamüllere uygun yapıldığına ve her hangi bir anormallik olmadığına dikkat çekti. Zekâi Paşa’nın önümüzdeki hafta yeni görevine başlayacağı bildirildi. 

Jandarma, Arif Çetin'e emanet

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...