Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Soru hırsızı 18 sivil imam tespit edildi

Düzenleyen:
Soru hırsızı 18 sivil imam tespit edildi

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün 2012 Polis Akademisi sınav sorularını örgüt elemanlarına dağıttığı belirlenen 18 sivil imam tespit etti.

Ebru Karatosun ANKARA

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Abbas Arınan tarafından FETÖ’nün 2012 Polis Akademisi sınav sorularını aldığı tespit edilen 28 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 16 şüphelinin itirafçı olması üzerine adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. ir itirafç şunları söyledi: “Yazılı sınava 2 veya 3 gün kala bir eve gittim. Abdest aldıktan sonra bir odaya girdik. Benden sorumlu abi, ‘Bu odada gördüklerinizi ve duyduklarınızı hiçbir yerde söylemeyeceksiniz’ diyerek yemin ettirdi ve Kur’an’a el bastırdı. Daha sonra çantasından çıkardığı kâğıtta bulunan soruları yarım saatte ezberletti. Sınava girdiğimde soruların çoğunun çalıştığımızla aynı olduğunu gördüm.”  
İtirafçılar, ifadelerinde kendilerinden sorumlu abiler tarafından soruların dağıtıldığını söyledi. Başsavcılık, soruşturma kapsamında itirafçıların beyanları üzerine soru verdiği belirlenen 18 sivil imam tespit etti. Bazılarının örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullanıcısı olduğu belirlenen imamlar arasında esnaf ve öğretmenlerin de olduğu bildirildi. Yapılan operasyonla 8’inin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...