Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbeci olduğunu inkâr eden FETÖ'cüye görüntüleri izlettirildi

Düzenleyen:
Darbeci olduğunu inkâr eden FETÖ'cüye görüntüleri izlettirildi

GÜNDEM Haberleri

Darbeci olduğunu inkâr eden FETÖ’cü Hakan Evrim’e Akıncı Üssü’ndeki görüntüleri izlettirildi. Evrim, fotoğrafları avukatıyla inceleyip cevap vereceğini söyledi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davada,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar’a, “Sizi kanaat önderimiz (Fetullah Gülen) ile görüştürebiliriz” diyen 4. Ana Jet Üs Komutanı hava tuğgeneral Hakan Evrim de diğer darbeciler gibi her şeyi inkâr etti. 

Evrim, savunmasında Akıncı Üssü’nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar’ın bulunduğu odada olduğunu, hiç konuşmadığını sadece konuşulanları dinlediğini öne sürdü.  TRT’de yayınlanan bildiri ve Genelkurmay Bakanlığından geldiği söylenen mesaj emirlerini anlamaya çalıştığı bir ortamda sadece Akar ve odada bulunan Akın Öztürk, Kubilay Selçuk, Ömer Faruk Harmancık’ı dinlediğini ifade eden Evrim, şöyle devam etti: “Genelkurmay Başkanı’na hitaben, ‘Komutanım, eğer bu kapsamda söylediğiniz muhalefet, iktidar partisi içi muhalefet, STK veya kanaat önderlerinden görüşmek istediğiniz varsa telefonla sizi görüştürebilirler’ dedim ve dışarı çıktım. O gece olanlar bundan ibarettir.”

Sanık Evrim, Akar’ı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüştürmeyi teklif ettiği iddiasını reddederek, şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanı’na yönelik ‘Sizi, kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürelim’ şeklinde bir ifade kesinlikle ağzımdan çıkmamıştır. Ömrümde Fetullah Gülen’i ne aradım ne de görüştüm ne de kendisini telefonla arayacak birisini tanıyorum. Ben odadan çıktıktan sonra Fetullah Gülen’in adı geçtiyse bilemem.”

Yurtta Sulh Konseyi üyeliği suçlamasını da kabul etmeyen Evrim, söz konusu konseyin varlığına dair maddi bir delil bulunmadığını, tamamen hayali bir konseye üyelikle suçlandığını savundu. Savunmasının ardından çapraz sorgusuna geçilen Evrim, FETÖ ile hiçbir bağlantısının olmadığını iddia etti. Evrim’e, darbe girişimi gecesi Akıncı Üssü’ndeki görüntü ve kamera görüntülerinden elde edilen fotoğrafları gösterildi. Darbenin sivil imamlarından Kemal Batmaz’a selam verdiği de görülen fotoğrafların daha önce kendisine gönderilmediğini öne süren Evrim, gösterilen kareler için kendisine benzediğini ancak görüntüleri alıp avukatıyla bir inceleme yaptıktan sonra buna cevap verebileceğini söyledi. Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu davaya müdahillik talebinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...