Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Prof. Dr. Ramazan Yelken: FETÖ, 12 Eylül’de devlete ve halkın içine monte edildi

Düzenleyen:
Prof. Dr. Ramazan Yelken: FETÖ, 12 Eylül’de devlete ve halkın içine monte edildi

GÜNDEM Haberleri

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken, 12 Eylül 1980 darbesinin Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yapısına etkisini değerlendirdi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Yelken, 12 Eylül 1980 darbesinin Türkiye’nin siyasal ve toplumsal yapısına etkisini değerlendirdi. 1980 darbesi öncesinde Türkiye’deki fikir hareketlerinin “sağ-sol” diye ayrıldığını kaydeden Yelken, dünya sisteminin bu ideolojileri kendi amaçları doğrultusunda kullandığını söyledi. 12 Eylül döneminde 5 yıl cezaevinde kalan Prof. Dr. Yelken, darbeyi yönetenlerin, Türkiye’nin geleceğini etkileyen bir sistem kurduğunu ve tartışmalı bir anayasa ürettiğini ifade etti. 12 Eylül 1980’de “genç neslin çökertildiği” yorumunu yapan Yelken, Türkiye’nin ekonomik ve siyasal sisteminin zayıflatıldığını, demokratik olmayan bir dünyaya itildiğini söyledi. Solcuların genelde yanlış bir teşhiste bulunup, 12 Eylül darbesini yönetenlerin sadece solu cezalandırdığını ve ‘İslamcı’ların önünü açtığını ifade ettiklerini belirten Yelken, “Aslında tam da öyle değil. ‘İslamcı’ların önünü açtı dediği, ‘Batının, ‘Yeşil Kuşak’ projesi içerisinde ‘ılımlı İslam’ diye belirlemiş olduğu, kendi güdümlediği İslamcı görünümlü bir kanadın’, bu da FETÖ işte, onun önünü açtı aslında. 12 Eylül ile birlikte İslam’ın ve bu halkın içerisinden türettikleri FETÖ, devlete ve halkın içerisine monte edildi” değerlendirmesinde bulundu. Yelken, 12 Eylül 1980 darbesinin devleti kontrol altına almayı ve sistem içi bir düzenlemeyi kapsadığını ifade ederek, “15 Temmuz’daki kontrol altına alma tamamen bir işgal hareketiydi. Onun için 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, sonuçları 12 Eylül’ün açtığı tahribatlardan daha fazla olurdu. 12 Eylül’ün açtığı tahribatlar zaman alıyor ama tamir edilebiliyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...