Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aydın Doğan'ın hisselerine mektup darbesi!

Düzenleyen:
Aydın Doğan'ın hisselerine mektup darbesi!

GÜNDEM Haberleri

Yazarımız Batuhan Yaşar'ın gündeme getirdirdiği Aydın Doğan imzalı skandal mektup nedeniyle Doğan Grubu’na bağlı şirketlerin hisselerinde sert düşüşler oldu.

Vergi ve hapis cezasından kurtulmak için ​11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever’e yazdığı mektubunu deşifre ettiğimiz Aydın Doğan’dan ses çıkmamıştı. Batuhan Yasar'ın kaleme aldığı "Aydın bey neler yapmış öyle?" başlıklı gündemi sarsan yazısının ardından dün Doğan Holding'in hisseleri resmen çakıldı. Aydın Doğan'a ait olan skandal mektup ve beraberindeki vergi incelemeri Doğan Grubu’na bağlı hisselerde sert düşüşlere sebep oldu. Holding hisseleri güne yüzde 5.7, Hürriyet Gazetecilik hisseleri ise yüzde 7.5 düşüşle başladı. Hisseler günü de yüzde 1-3 aralığında düşüşle kapatırken, Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan Holding, hisselerdeki hareketlilikle ilgili Borsa İstanbul’a herhangi bir açıklama yapmayarak sessiz kaldı. 

İŞTE  O MEKTUP
Aydın Doğan'ın hisselerine mektup darbesi!
Mektupta ne vardı?
Butahan Yaşar, 25 Şubat 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kamuoyundaki adıyla “vergi barışı” kanuna yönelik Aydın Doğan’ın Ahmet Sever’e gönderdiği mektubu yazdı. “Ahmetciğim” diye başlayan ve “sevgiyle gözlerinden öperim” diye biten mektupta bazı talepler yer alıyor. 
Yaşar, mektubun içeriğini ve yazılış amacısını şöyle anlattı: “Mektupta talepler mevcut... İki ayrı paragrafta bunları görebiliyoruz... Bir de “çıkarılacak kanun maddelerinin nasıl düzenlenmesi” gerektiğini açıklayan “ek metin” var... 4. satırın sonlarına doğru şöyle diyor Aydın Doğan:
-“Ekli metinden anlaşılacağı gibi bu fıkranın iptali mükelleflerin daha da aleyhine olacağından iptal yerine bu fıkranın düzeltilmesinin sağlanması önem arz etmektedir...”
Aydın Bey burada açıkça şunu demek istiyor:
“Vergi Barışı Kanunu'nda değişiklik düzenlemesi yapılırken, sadece Vergi Kanunu ile sınırlı kalmayın. Aynı zamanda ‘Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'ndaki’ ilgili maddeyi de düzenleyin ki benimle ilgili sıkıntı tamamen ortadan kalksın. Vergi barışı ile hapis cezasından kurtulsam bile Kaçakçılık Kanunu'ndaki madde yüzünden problem aynen devam ediyor. İkisini birlikte çözün”
-“İkinci konu ise, kanunun onaylanmadan önce mükellef hakları da dikkate alınarak bu açıdan da her yönü ile değerlendirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir…” 6111 sayılı Kanun, Cumhurbaşkanı'nın onayı ile 25 Şubat 2011 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor... Kesinleşmiş veya mahkeme safhası devam eden vergi cezalarını yeniden düzenleyen 6111 sayılı Kanun'la neler mi oldu?
-Aydın Bey 3 kat vergi cezası ödemekten kurtuldu...
-Sadece “Ana paranın” bile yarısını ödeyerek bu işten sıyrıldı...
-Ana paranın kalan yarısını bile ödemedi.
-Faizini zaten hiç ödemedi.
Peki ya hapis cezası... Ondan da kurtuldu mu?
Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda istenilen o değişiklik yapılmadı. Kanun değişmediği için Aydın Bey hakkındaki “Kâğıt Üçkâğıt davası” devam ediyor...”

BATUHAN YAŞAR'IN GÜNDEME DAMGA VURAN YAZINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BUNA DA BİR GÖZATIN - TIKLA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...