Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"FETÖ yazıyor ABD savcıları oynuyor"

Düzenleyen:
"FETÖ yazıyor ABD  savcıları oynuyor"

GÜNDEM Haberleri

ABD’de eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına değinen Bozdağ “Bu siyasi hedefleri olan bir davadır” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk oldu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Eski bakan Zafer Çağlayan hakkında ABD’de tutuklama kararı çıkarılmasına değinen Bozdağ, şunları söyledi: Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu bilgilerin başsavcıya Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin Amerika’daki temsilcileri tarafından verildiği anlaşılıyor. Çünkü orada anlatılan konulara baktığımızda Amerika’nın istihbaratı dahi bu kadar detayda olan bir şeyi takip etmesi biraz zor gözüküyor. FETÖ’nün argümanlarını kullanmış bir hâkim, Rıza Sarraf dosyası üzerinden bazı Türk vatandaşlarını yargılayacak ve karar verecek. Buradan ne karar çıkacağını herkes tahmin ediyordur. Bu, siyasi bir davadır. Siyasal hedefleri de olan bir davadır. FETÖ’nün, Türkiye’de görmeyi başaramadığı hesabı ABD yargısı üzerinden gördürme çabasıdır. 

HENÜZ BİR TEKLİF YOK
FETÖ elebaşı Gülen’in de arasında bulunduğu 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılma kararlarının Resmî Gazete’de yayımlanmasına yönelik Bozdağ “Bu ne zaman olur veya olur mu, olmaz mı bunu tamamen Bakanlar Kurulu takdir edecektir. Şu anda bu yönde henüz bir teklif gelmedi” dedi.

BİLGİ ÇOK NET
Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun açıklamasıyla başlayan SİHA tartışmasına da değindi. Bozdağ “SİHA’ların görüntüsü çok net. Uzun zamandır güvenlik güçleri tarafından takip ediliyorlar. Olayın olduğu gün de aynı kişiler, 4 kişi takip ediliyor. SİHA’lar bunları vuruyor” diye konuştu.

CHP YARGIYI KÜÇÜMSÜYOR
CHP’nin Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile ilgili Danıştay’a başvurusu da Bekir Bozdağ’ın gündemindeydi. Bozdağ “Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP uzunca bir zamandır Türk yargısıyla kavga ediyor. Onları küçümsüyor, alaya alıyor. İstediği kararı veren hâkim ve savcıyı övüyor. Ama aksi oldu mu onları yerin dibine geçiriyorlar” dedi.

KARŞILIĞI OLACAKTIR
Bozdağ, IKBY’deki referandum tartışmalarına yönelik ise şöyle konuştu: Bu referandumun iptali doğru olandır. Eğer referandum iptal edilmezse elbette bunun bedelleri olacaktır, karşılığı olacaktır ve referandumun ortaya çıkaracağı sonuçlar istikrarsızlık, kriz, kaos olacaktır. Başka güvenlik riskleri olacaktır ve bugün öngörülemeyen pek çok sorun ortaya çıkacaktır.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...