Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu'nun avukatı FETÖ'den gözaltında

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu'nun avukatı FETÖ'den gözaltında

GÜNDEM Haberleri

Celal Çelik’in, MİT tırlarının durdurulma sürecinde, Kılıçdaroğlu’nun eski başdanışmanlarından Fatih Gürsul ile yoğun şekilde irtibatlı olduğu belirtildi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün avukat yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’da gözaltına alındı. Çelik’in Samanyolu ve Bugün TV gibi kanalların Digitürk’ten çıkarılması üzerine, Digitürk şirketine aboneliğini iptal ettirmek için dilekçe verdiği öğrenildi. Çelik’in MİT tırlarının durdurulması sürecinde, Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı Fatih Gürsul ile yoğun irtibatının tespit edildiği de belirtildi. Fatih Gürsul, FETÖ’nün akademik yapılanması dosyasında tutuklanmıştı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hala tutuklu yargılanan Gürsul’un ByLock kullandığı da tespit edilmişti. 
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Celal Çelik, 1999 yılında Kadıköy hâkim adayı olarak göreve başladı. Sırasıyla Isparta, Kırıkkale, Çankırı ve Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yapan Çelik, 2011 yılında hâkimlikten istifa etti. İstifadan bir süre sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını üstlendi. 

KILIÇDAROĞLU: AKIL TUTULMASI
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik’in gözaltına alınmasına ilişkin “Yapılan mücadele FETÖ’ye destek mücadelesidir. Bir avukat, Yargıtayda FETÖ’nün egemen oluğunda istifa eden bir avukattır. Akıl tutulması var” dedi.

YILDIRIM: YARGININ İŞİ
Başbakan Binali Yıldırım, Celal Çelik’in gözaltına alınması için “Kılıçdaroğlu’nun yorumuna bir yorum getirme ihtiyacı duymuyorum ama bu yargının bir işidir. Burada daha fazla değerlendirme yapmak doğru olmaz. Ümit ederim yasal işlemler sonucu isabetli kararlar verilmiş olur” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...