Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş TEOG açıklaması!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş TEOG açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan ile bu konuyu dün etraflıca görüştük. Uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Hemen bu adımın atılması mümkün. Bu anlamda bir mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek, tüm aileleri yavrularımızı rahatlatacaktır.

İşte o konuşmadan satır başları

"BM GENEL KURULUNA HİTAP EDECEĞİM"

19 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Burada Arakan, Suriye, Irak ve Terörle mücadele gibi ülke güvenliğini ilgilendiren konuları Genel Kurul ile dolayısıyla dünya ile paylaşacağız. Hak bildiğimizi, doğruları söylemekten, dile getirmekten asla çekinmedik. Çekinmeyiz.,

"TRUMP İLE ÖNEMLİ GÖRÜŞMEMİZ OLACAK"

"Sayın Trump ile yapacağımız görüşmeye önemle bakıyorum. Medya kuruluşları, kanaat önderleriyle bir araya geleceğiz. Türk ve Müslüman toplum temsilcilerinin yanısıra Yahudi temsilcileriyle de görüşmelerimiz olacak.

NEW YORK'TA YENİ BİR TÜRK EVİ

New York'un önemli noktalarından birinde yeni bir Türk evi inşa edeceğiz. 32 kat yüksekliğindeki bu binanın gerçekten gerek Birleşmiş Mlletler Hizmet binasının karşısında olmasıyla, gerekse hareketli bir alanda tesis ediliyor olması sebebiyle ülkemizin şanına yakışır bir hizmet alanını oluşturacak. Geçtiğimiz yıl Washington'da açığımız diyanet merkezi her renkten Amerikalı müslümanın merkezi haline geldi.

MENDERES'E SAYGI

Tabi merhum Menderes'i bugün rahmetle anıyorum. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarını kimler idam etti? Hangi düşünceye yönelik idam ettiler? İşte aynı zihniyet 15 Temmuz'da da yeni bir süreci başlatmak istemişlerdir. Bunların arkasında kimlerin olduğunu milletimizin çok iyi hatırlaması lazım. Özellikle sandıkta bunların hesabını bu demokrasi düşmanlarına çok iyi sormamız gerekir diye düşünüyorum.

TEOG'UN KALKMASI İÇİN BİR MANİ YOK

Sayın Başbakan ile bu konuyu dün etraflıca görüştük. Uygulamaya girmesi konusunda herhangi bir mani yok. Hemen bu adımın atılması mümkün. Bu anlamda bir mutabakatımız da oluştu. Temenni ediyorum ki hemen süratle bunu ülke gündeminden çıkarmak, düşürmek, tüm aileleri yavrularımızı rahatlatacaktır.

BARZANİ ISRARI...

Baktık ki bu yönetim hala aynı ısrar içerisinde. Bir defa burada bir şey bizi rahatsız ediyor. Nedir? Burada bizim 350 km sınırımız var. Soydaşlarımız, dindaşlarımız var. Türkmen, Kürt, Arap bu şekilde birbirimizden ayrılmıyoruz. Burada siz bölünmeyi tercih ederseniz biz "buyrun devam edin" demeyiz. Bir de bizim farklı bir yaşamımız var. Dara girdiğin zaman, zora girdiğin zaman her an kapımızı çalacaksın. Irak'ın bölünmesine gelince kafana göre davranacaksın. Böyle bir tavır mı olur? Devlet yönetmek böyle olmaz.Biz tabi Irak hükümetinin politikalarına karışmayız. Ancak gördüğümüz kadarıyla aynı düşünüyoruz. Ibadi ile aynı istikamete bakıyoruz. Burada olay tabi MGK'yı 27'sinden 22'sine alırken bunları görüşeceğiz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...