HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Bu çarpık sistemin devamında ısrar etmenin faydası yok!'

Düzenleyen: /
'Bu çarpık sistemin devamında ısrar etmenin faydası yok!'
Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan, Bm Genel Kurulu, Ahmet Aydemir, Haber

GÜNDEM Haberleri

Genel Kurulda ''Dünya beşten büyüktür'' sözünü hatırlatarak BM'nin mevcut yapısıyla insanlığın hayrına adım atma kapasitesinin kalmadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu çarpık sistemin devamında ısrar etmek kimsenin faydasına değildir. Teklifimiz, aynı hak ve yetkilere sahip, her yıl 10’u yenilenmek suretiyle 2 yıl görev yapan, 20 üyeden oluşan bir BMGK yapısıdır.'' ifadelerini kullandı.

Ahmet Aydemir/Türkiye Gazetesi-

Nev York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin mevcut yapısının değişmesi gerektiğini vurguladı.

İnsanlığın hayrına adım atma kapasitesinin kalmadığını Genel Kurulda bastıra bastıra söyleyen Erdoğan, ''Bu çarpık sistemin devamında ısrar etmek kimsenin faydasına değildir'' ifadelerini kullandı.

New York'taki BM Genel Kurulunda hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Dünya genelinde yaşanan insani trajediler, BM Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması çağrımızın haklılığını teyit ediyor. Birleşmiş Milletler'i, insanlığın ortak vicdanı olarak, krizlere hızla müdahale kapasitesine sahip bir yapıya dönüştürmemiz şarttır. Mevcut yapısıyla insanlığın hayrına adım atma kapasitesi kalmamış olan bu çarpık sistemin devamında ısrar etmek kimsenin faydasına değildir. Teklifimiz, aynı hak ve yetkilere sahip, her yıl 10’u yenilenmek suretiyle 2 yıl görev yapan, 20 üyeden oluşan bir BMGK yapısıdır. Biz Güvenlik Konseyi'nin, tüm ülkelerin söz sahibi olduğu, demokratik, şeffaf, adil ve etkin bir yapıya kavuşmasını istiyoruz. Türkiye olarak, “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek sembolleştirdiğimiz bu çağrımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...