HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan BM'de mazlumların sesi oldu: Zulme karşı sessiz kalma ey dünya!

Düzenleyen: /
Erdoğan BM'de mazlumların sesi oldu: Zulme karşı sessiz kalma ey dünya!
Erdoğan, Erdoğan Bm, Erdoğan Abd, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haber

GÜNDEM Haberleri

BM kürsüsünden seslenen Erdoğan, Müslümanlara zulmeden ve teröre destek veren ülkeleri eleştirdi, dünyayı âdil olmaya çağırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 72. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada dünya mazlumlarının sesi oldu. Erdoğan’ın 24 dakika süren konuşması zaman zaman alkışlarla kesildi. İşte o konuşmadan bazı satır başları...

SÖZÜNÜZÜ TUTUN: Buradan tüm dünyanın huzurunda, topraklarında barındırdığı 3,2 milyon sığınmacının tüm yükünü Türkiye’nin omuzlarına bırakan ülkeleri ve uluslararası kuruluşları verdikleri sözleri tutmaya davet ediyorum.

BARZANİ’YE UYARI: Bağımsızlık talepleri gibi bölgede yeni krizler, çatışmalar ortaya çıkartabilecek adımlardan uzak durulması gerekiyor. Buradan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni bu doğrultuda başlattığı girişimden vazgeçmeye davet ediyoruz. Türkiye’nin bu konudaki çok açık ve kararlı tavrını görmezden gelmek, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ni elindeki imkânlardan da edecek bir sürecin önünü açabilir. 

KİMSEYİ KANDIRMAYIN: Bölgede DEAŞ’a karşı mücadele verdiğini söyleyen grupların ve güçlerin büyük bir bölümünün kesinlikle böyle bir amacı yoktur. Bu gruplar ve güçler DEAŞ’ı kendi gündemlerini hayata geçirmek için bir araç olarak kullanıyor. PYD, YPG’nin Suriye’de ele geçirdiği bölgelerde demografik yapıyı değiştirme, halkın mallarına el koyma, kendisine karşı çıkanları öldürme veya sürgün etme yönündeki çabaları insanlık suçudur. DEAŞ’la mücadele meşru bir zeminde yürütülmediği takdirde dünyanın yeni DEAŞ’ların tehdidi altına girmesi kaçınılmazdır.

ARAKAN’DA SINIFTA KALDINIZ: Uluslararası toplum tıpkı Suriye’de olduğu gibi Arakan Müslümanlarının maruz kaldığı insani dram konusunda da iyi bir sınav verememiştir. Şayet Myanmar’da yaşanan bu trajedinin önüne geçilmezse insanlık tarihi yeni bir kara lekenin utancıyla baş başa kalacaktır.

BM’NİN YAPISI: Tüm bu gelişmeler ve yaşanan insani trajediler, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek sembolleştirdiğimiz BM Güvenlik Konseyi’nin yeniden yapılandırılması çağrımızın haklılığını teyit ediyor. Tüm dünyanın temsilcileri sıfatıyla bu çatı altında bir araya gelen bizler, terör örgütlerinin cinayetlerine, insani krizlere ve mağduriyetlere engel olacak bir irade ortaya koyamazsak o zaman herkes başının çaresine bakmanın yollarını arar. Bu anlayışın yaygınlaşması durumunda dünyamız yeni bir kaos ve zulüm fırtınasının içine sürüklenir. Nükleer silahların her çeşidine karşıyız.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...