UMED: Haber siteleri basın kanunu kapsamına alınmalıdır

Düzenleyen:
UMED: Haber siteleri basın kanunu kapsamına alınmalıdır

GÜNDEM Haberleri

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED), internet haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınması için adım atılmasını talep etti.

İnternet medyası çalışanlarının da Basın İş Kanunu kapsamına alınmasını isteyen UMED, artık yasal bir çerçevenin çizilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
UMED'den yapılan yazılı açıklamada, internet haber sitelerinde çalışanların da Basın İş Kanunu'nun sağladığı iş ve sosyal güvenceden yararlanmalarına imkan sağlanması istendi. Türkiye'de gerçek anlamda internet medyasının 1999 yılından bu yana yayıncılık yaptığına vurgu yapılan açıklamada, 18 yıllık süreç içerisinde haber sitelerinin Basın Kanunu kapsamına alınmamasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. Türkiye’de internet gazeteciliğinin gelişmesine olumlu katkı sağlamak için yasal çerçeve içerisinde bazı hak ve imkanların sağlanması gerektiği belirtilen açıklamada, “Haber sitelerinin tanımı ve kapsamını yaparak, ivedi Basın İş Kanunu'nun sağladığı iş ve sosyal güvenceden yararlanmalarına imkan sağlanmalıdır. Daha fazla zaman kaybedilmeden internet medyası Basın Yasası'na dahil edilmelidir. Haber portallarında çalışan gazeteciler sarı basın kartı sahibi olabilmeli, site resmi ilan alabilmelidir. İnternet medyasının hukuki zemine oturmasını sağlamak için bu reformu gerçekleştirmek elzemdir” 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...