İşte düşen jetin pilotu ile kule görevlisi arasındaki konuşma

Düzenleyen:
İşte düşen jetin pilotu ile kule görevlisi arasındaki konuşma

GÜNDEM Haberleri

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam meydana gelen uçak kazasının detayları ortaya çıktı. Uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne acil iniş yapmak istediğini onaylıyor.

Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TC-KON tescilli Cessna Citation VII tipi özel jet, acil durum bildirdikten sonra iniş sırasında pistten çıkarak yandı. Olayda uçakta üç mürettebat ve bir yolcu yaralı olarak kurtarıldı. EuroAir’e ait, Koçoğlu Havacılık tarafından işletilen 1998 model TC-KON tescilli uçak, saat 21.20’de Kıbrıs’taki Ercan Havalimanı’na gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçakta iniş takımlarında arıza ortaya çıkan jetin pilotları geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı kulesi ile temasa geçen pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri acil durum için pistte yerlerini aldı.

İşte düşen jetin pilotu ile kule görevlisi arasındaki konuşma

İŞTE DÜŞEN JETİN PİLOTU İLE KULE GÖREVLİSİ ARASINDAKİ KONUŞMA

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam meydana gelen uçak kazasının detayları ses kayıtlarına yansıdı. Uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'ne acil iniş yapmak istediğini onaylıyor. 

Kaza öncesi pilot acil iniş istediğini kuleye bildirmesi kayıtlarda şöyle geçti:

- Kule;  Tango, Charlie, Kilo, Oscar, November (kontrolör TC-KON tescilli uçağa sesleniyor )
- Pilot;  Devam edin 
- Kule;  Efendim Emergency (acil ) deklare ettiğinize mutabık mıyız ?  
- Pilot;  Mutabıkız, mutabıkız  
- Kule;  (Rüzgar bilgisi verilerek ) 3-5 sağ pisti için iniş serbest 

Kaza sonrası ise kalkış ve iniş bekleyen pilotlara seslenen kule görevlileri kırım olduğunu bildirirken, kazaya ilişkin kule görevlisi bir hava yolu şirketinin pilotuna şöyle bilgi verdi;

-  Kule;  Küçük uçak bizden kalkmıştı. Teker arızası oluştu. 'Emergency' deklare etti. Son 3 milde emergency deklare ettiği için pistten çıktı. Patladı gibi gözüküyor şu anda ...

- Pilot;  Anladım, kırım yani  

- Kule;  Kırım efendim          

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...