ASELSAN'ın kripto teknisyeni FETÖ'cü çıktı

Düzenleyen:
ASELSAN'ın kripto teknisyeni FETÖ'cü çıktı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, TSK’ya “kripto yazılım” atılan birim olan Test 1’de görevli teknisyenlerin FETÖ’nün ASELSAN’daki organizasyonlarını yaptıkları belirtildi.

Ebru Karatosun ANKARA

İddianamede ASELSAN’ın değişik birimlerinde çalışan şüphelilerin 2005’e kadar FETÖ’nün Sincan, Keçiören ve Yenimahalle birimleri içinde yer aldıkları bu tarihten sonra kurulan “ASELSAN” grubuna geçtiklerine yer verildi. Bu kapsamda örgüt faaliyetlerini ASELSAN’daki FETÖ üyeleri tarafından kurulan Memurlar Vakfı (MEVA) adı altında yürüttükleri dikkat çekti.

İddianamede, şüphelilerden Zafer Keskin, Zafer Türkkan, Yiğit Ali Doğan ve İsmail Sin’in TSK’ya “kripto yazılım” atılan birim olan Test 1’in kripto bölümünde çalıştıkları aktarıldı. İsmail Sin’in ASELSAN’daki FETÖ faaliyetlerini organize ettiği, ayrıca örgüt içi kripto evlilik yaptığı belirtilen İsmail Sin’in eşi Zeynep Sin’in ByLock kullanıcısı olduğu ve FETÖ’cü hâkim ve savcılara ‘abla’lık yaptığı belirtildi.

İsmail Sin’in kardeşleri ve diğer aile üyelerinin de örgütle iltisaklı olduğu kaydedildi. İddianamede şüphelinin, 2007 ile 2016 yılları arasında 71 kişi ile olan şüpheli para transferlerine de yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...