Erdoğan: Myanmar'da Müslümanlara karşı açık bir soykırım var

Düzenleyen:
Erdoğan: Myanmar'da Müslümanlara karşı açık bir soykırım var

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısı'nda konuştu. Myanmar'daki zulme de değinen Erdoğan, Arakanlı Müslümanlara yönelik eylemlerin soykırım olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasındaki Arakan ifadeleri şöyle;

"BM'deki oturuma sadece İran Cumhurbaşkanı geldi. On binlerce insan ölüyor 600 bin insan topraklarından sefil bir şekilde Bangladeş'e yaslanıyor. Sadece Myanmar'a kınama yaptık söylenen bu. Başka ne yaptık? Yaptırım yok. Burada çok açıkça soykırım var. Hristiyani terör Yahudi terörü diyorlar mı? Budist terörü diyorlar mı? Demiyorlar. Budistleri iyi niyet elçisi olarak gösterirler. Myanmar'da Budist terörü var. Yogayla mogayla bu işi geçiştiremezsiniz ortada bir vaka var. Başbakanımız Başbakan Yardımcımız gidecekler orada nerelerde nasıl kamplar kurarız orada bunun incelemesini yapacaklar."

KONUŞMANIN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...