Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Yıldırım: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, 18 Mart Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde konuştu. Türkiye 3 terör örgütü ile aynı anda mücadele eden tek ülke olduğunu ifade eden Yıldırım, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak." dedi. IKBY'deki sözde bağımsızlık referandumuna da değinen Başbakan Yıldırım, "Kendi iktidarlarının devamı için milyonlarca insanı maceraya sürüklüyorlar." ifadelerini kullandı.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi akademik yılı açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

"Artık çocukları geçtik torunlara bakıyoruz. Akademik yıl, öğrencilerimize, hocalarımıza hayırlı uğurlu olsun.

ALÇAKLARA GEREKEN CEVABI O GECE VERDİK

Milli, dini duygularımızı istismar eden, kökleri dışarıda olan bir terör örgütü ile bu ülke yüzleşti. Üniversiteyi, yargı camiasını, kolluğu içeriden kuşatarak alçak bir girişim içerisinde bulundular. O gün milliyetçi, vatansever, bayrağını seven bütün unsurları ile, askeri ile polisi ile, savcısı ile hakimi ile, medya mensubu ile, meydanlara inen her biri bir kahraman olan aziz milletin evlatları ile bu alçaklara gereken cevabı o gece verdik.

ALÇAKLAR ORDUSU...

Bu işin arkasında olanlar şaşkına döndü, nasıl bir tepki vereceğine uzun süre karar veremediler. Yıllardır yatırım yaptıkları bu alçaklar ordusu sonuç alacaktı ama olmadı. Hesap edemedikleri şey aziz Türk milletinin karakteriydi. Bu millet "Çanakkale geçilmez" derken de 15 Temmuz'da "Bu bayrak inmez, bu ezan dinmez" derken de aynı ruhu sergiledi.

ÇANAKKALE, TARİHİ BAKIMDAN ÖNEMLİ BİR YER

Çanakkale medeniyetler tarihi bakımından da önemli bir yerdir. Troia çok önemli bir varlığımız. Önümüzdeki yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Troia Yılı ilan etmiştir. Tarihi yarımadaya bakın. O büyük zaferi bizlere miras bırakan ecdadımızın şanına yakışır bir hale getirmek boynumuzun borcuydu ve bunu da yaptık.

ÇANAKKALE MİLLET İÇİN GEÇİLEN BİR YERDİR

Çanakkale geçilmez denmiş ama o düşmada geçilmezdi, dost için denmedi. Çanakkale millet için geçilen bir yerdir.

ONUN DA KURDELESİNİ KESTİK

1 Kasım'dan itibaren İstanbul'a uçuşlar başlıyor, Ankara'ya zaten var. Bugün gelirken de güzel bir terminal olmuş. Onun da kurdelesini kestik.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK

Türkiye 3 terör örgütü ile aynı anda mücadele eden tek ülke. Bu alçak örgütlerle mücadele tüm hızıyla sürüyor. FETÖ ile mücadele tüm hızıyla sürmektedir. Her ne kadar mahkemede tiyatro oynasalar da hukukun içerisinde hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak.

BURADA BU MİKROP TEMİZLENME NOKTASINA GELMİŞ

Ben rektörümüzü tebrik ediyorum. Burası onların üslendiği önemli merkezlerdendi. Burada bu mikrop temizlenme noktasına gelmiş. Üniversiteler bir ülkenin gelişmesi için vazgeçilmez kurumlardır. Büyük düşünme, detaylara takılmama, geniş vizyon içerisinde öğrenme, üniversitenin vermesi gereken en önemli şey budur.

ALLAH AKIL FİKİR VERMİŞ

Bir bakıyorsunuz hiçbir birikimi olmayan bir adamın etrafında profesör olmuş adamlar fırıl fırıl dönüyor. Yarım bıraktığı ekmeği yemek için birbirleri ile kavga ediyorlar. Allah akıl fikir vermiş.

Başbakan Yıldırım: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak

KÜRT KARDEŞLERİMİZLE HİÇBİR PROBLEMİMİZ YOK

Kuzey Irak'ta bir referandum oldu. Oradaki Kürtlerin daha iyi şartlarda yaşayacağını kim söylüyor? Irak merkezi hükümetinin karşı çıkmasına, komşu ülkelerin karşı çıkmasına rağmen inatla yapan bu yöneticilerin orada yaşayanları düşündüğünü mü zannediyorsunuz? Kendi iktidarlarının devamı için milyonlarca insanı maceraya sürüklemekten tereddüt etmediler. Kuzey, doğu, güney kapalı. Suriye de kapalı. Ne yapacak? Çok kısa sürede o insanlar en önce onların karşısına çıkacak. Bizim Kürt kardeşlerimizle hiçbir problemimiz yok. Her mezhepten kardeşimizle biriz beraberiz. Irak'ta, Suriye'de yaşayan Kürt, Türkmen, Araplar da bizim komşumuz ancak bir ayrılık ateşini yakanlar, bölgedeki sorunların çözümü için değil, daha da büyümesi için en önemli yanlışı yapanlardır. Bizim derdimiz bununla. Sivillere bunun bedelini ödetmeyeceğiz. Alacağımız tedbir bu yanlışı yapanlara karşı olacak.

BUGÜN YİNE ŞEHİTLERİMİZ VAR

Bugün yine şehitlerimiz var. Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza şifa diliyorum. Son 2 yıldır mücadele sonucu terör örgütü belini doğrultamaz hale gelmiştir. 2 yıl önce, 1 yılda dağa götürdükleri genç sayısı 3 binin üzerindeydi, şu anda bu sayı onun altında. Gençler çıkmaz yolu da geleceği de gördüler.

AYRILIKÇI SÖYLEMLERE ASLA İTİBAR ETMEYİN

Geçen yıllarda başlatılan hendek siyaseti sonucu büyük bir tahribat oldu. Değerli gençler, ayrılıkçı söylemlere asla itibar etmeyin. Bölücü, din, mezhep istismarcısı olsun, kim olursa olsun.

HOLLANDA NEDENİ KAYBETTİ, ALMANYA NEDENİ KAYBETTİ

Bugün İslam düşmanlığının Avrupa'da ne kadar rağbet gördüğünü hep beraber gördük. Hollanda denedi kaybetti. Almanya denedi kaybetti. Biz AB'den şunu bekliyoruz, gelecek vizyonunuzu belirleyin artık, nereye gitmek istiyorsunuz, kiminle gitmek istiyorsunuz. En çok sizin buna ihtiyacınız var. Türkiye'yi sisteme dahil etmenin en çok Avrupa'ya ihtiyacı var.

1974'TE AÇIK AMBARGO VARDI, ŞİMDİ ÖRTÜLÜ

Bugün bazı şeylere ihtiyacımız oluyor örtülü ambargo uygulanıyor. 1974'te açık ambargo vardı, şimdi örtülü. Bu bir mesajdır; hiçbir şeye muhtaç olmayacaksın.

TEOG'UN NE OLDUĞUNU BİLMEDEN KONUŞUYOR

Bugün mezun olanların sayısı ile üniversitelerimizin kontenjan miktarı aynı. Üniversiteye girişin sınav stresinin azaltılması lazım. Çünkü ihtiyaç yok. Mezun olan sayısı da aynı, üniversitelerin sunduğu kontenjan da aynı. Sorun nerede? Herkes 18 Mart'a gitmek isterse o zaman sorun başlıyor. Onun da yolu, 1 sınava geleceği bağlamak yerine, bütün kademelerde öğrencinin kabiliyetine, başarısına göre hazırlanması. Bunu şimdi TEOG'da yapıyoruz. TEOG neden değişiyor? TEOG'un ne olduğunu bilmeden konuşuyor, koca koca unvanları var. TEOG 8. sınıfın ilk ve ikinci sömestrdeki sınavın sorumlu tutulmasıdır. Öğrencinin geleceğini bir sınava bağlamayalım. Ortaokuldaki öğrencinin liseye hazırlanması lazım. Nereye gidecekse ikinci dört yılda şekillenmesi lazım. Yeni uygulama bunu getiriyor. Sınav kalkıyor. Her yılın yıl sonu başarı ortalaması alınıyor. 5-6-7-8. Ayrıca derslerdeki ilgisi ne tarafa gidiyor? Buralar izleniyor, buna belirli bir oranda da katkı yapan yine 8. sınıfta sınav yapılıyor. O sınavın soruları da soru bankasından geliyor. Burada elde edilen sonuç 4 yılın sonucu ile birleştiriliyor bir mezuniyet puanı ortaya çıkıyor, sonuca göre öğrenci yerleştiriliyor. Sınav test olmayacak, açık uçlu soru sorulacak."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...