Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Köy korucusu ve muhtarlara zam müjdesi

Köy korucusu ve muhtarlara zam müjdesi

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, düzenlediği basın toplantısında köy muhatrları ve geçici köy korucularına zam yapacaklarını duyurdu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek yapacakları bazı düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Canikli, Köy Muhtarlarının ve geçici köy korucularının maaşlarına zam yapacaklarını duyurarak, bu konudaki önergeleri hazırladıklarını söyledi. Canikli bu önergelerin ise şuanda TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba yasaya monte edileceğini belirtti. Nurettin Canikli, köy muhtarlarının ödeneklerinde yüzde 90 oranında artış öngördüklerini söyleyerek, "Bu artış ile muhtar ödenekleri 875 liraya çıkacaktır. Aylık 457 liradan, 875 liraya çıkacaktır. Bu da çok ciddi bir artış anlamına gelmektedir muhtarlar için" diye konuştu. Bugüne kadar muhtarlar için bu kadar yüksek oranda bir artış yapılmadığını hatırlatan Canikli, "Köy muhtarları en düşük 228 lira prim ödemektedirler. Sigorta primi. Bunu kendileri ödemektedirler. Eğer primden sonra bu artış gerçekleştiği takdirde köy muhtarlarının eline 647 lira kalacaktır. Şuanda bu rakam, 100 küsur lira civarındadır. Aynı şekilde mahalle muhtarlarımızın ödemesi gereken en düşük sigorta primi 342 liradır. Artıştan sonra muhtarlarımızın eline net 533 lira geçecektir" diye konuştu. Canikli, yaklaşık 53 bin muhtarı ilgilendirecek olan bu düzenlemenin bütçeye yıllık maliyetinin ise 261 milyon lira olacağını söyleyerek, uygulamanın 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren başlayacağını, bu sebepten dolayı 2013 bütçesine bir etkisinin olmayacağını ifade etti. Nurettin Canikli, geçici köy korucularının emekli aylıklarına yapacakları zam oranını da açıkladı. Canikli, şuanda bir emekli köy korucusunun minimum 384 lira aldığını, en yüksek alan köy korucusunun ise 614 lira aldığını hatırlatarak "Bu önergemiz ile geçici köy korucularının emekli aylıklarında yüzde 70'lik bir artış öngörülmektedir. Bu gerçekleştiğinde geçici köy korucusu en düşük emekli aylığı 384 liradan 653 lira yükseltilecektir. En yüksek geçici köy korucusu emekli aylığı 614 liradan 883 liraya yükseltilecektir. En yüksek artış oranındaki oran, yüzde 43.8'dir. Yani yüzde 70 artış oranı en az alan geçici köy korucuları için geçerlidir. Yüksek alan geçici köy korucularının emekli aylıklarındaki artış oranı yüzde 43.8 oranındadır" şeklinde konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...