Son dakika... Vize krizi için AK Parti'den ilk açıklama

Düzenleyen:
Son dakika... Vize krizi için AK Parti'den ilk açıklama

GÜNDEM Haberleri

AK Parti'den ABD ile karşılıklı vizelerin kaldırılmasıyla ilgili ilk açıklama geldi. AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal "Amerikan Büyükelçiliği'nin muhattabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir" dedi.

Hain darbe girişiminde FETÖ'cü hainler tarafından 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin davanın ilk duruşması Silivri'de başladı. 135'i tutuklu 143 asker hakkında açılan davayı izlemeye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ABD ile yaşanan vize krizi ile ilgili konuştu.

Ünal şunları söyledi:

O konuda Dışişleri Bakanımız gerekli açıklamaları yapacak. Bugün sayın Cumhurbaşkanımız da gerekli açıklamaları yapacak. Amerikan Büyükelçiliği açıklamalar yaptı, muhatabı bizim Washington Büyükelçiliğimizdir. Onlar da açıklama yaptılar. Süreci takip ediyoruz. Son derece rasyonel, uluslararası pozisyondaki haklılığının arkasında durarak, masada eşit bir şekilde varlığımızı sürdürüyoruz. Bize dönük yaptırımlarına da sessiz kalamayız.Biz kendi bölgesinde haklı davasını savunan ve dolayısıyla da siyaset olarak da bunu en iyi şekilde temsil etmesi gereken insanlarız. Bu konuda Cumhurbaşkanımız birazdan gerekli açıklamaları yapacak. Biz her şeyden önce NATO müttefikiyiz. İlişkilerimize son derece dikkat ediyoruz.

ABD ile vize krizi nasıl başladı?

ABD Büyükelçiliği, Washington’un PKK ve FETÖ’ye desteği nedeniyle kriz yaşayan iki ülke ilişkilerini daha da baltalayacak skandal bir adım attı. Elçilik, Türkiye’deki tüm vize işlemlerini askıya aldı. Türkiye ise jet bir misilleme verdi. Washington elçiliğimiz, ABD vatandaşlarına vize işlemlerinin askıya alındığını duyurdu. Skandal kararın İstanbul konsolosluk görevlisi Metin Topuz’un FETÖ suçlamasıyla tutuklanmasından sonra gelmesi dikkat çekti. İstanbul Başsavcılığı, Topuz’un 17-25 Aralık kumpasına karışan FETÖ’cü polis ve savcılarla yoğun temasını tespit etmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...