Konsolosluk’tan çıkamadı

Düzenleyen:
Konsolosluk’tan çıkamadı

GÜNDEM Haberleri

ABD Konsolosluğunda görevli ikinci bir Türk vatandaşı hakkında gözaltı kararı çıktı. Zanlı, yakalanmamak için konsolosluktan dışarıya çıkmadı. Eşi ve oğlu da sorgulanıyor.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan kriz sonucu karşılıklı olarak vizeleri durdurmasının altından Başsavcılığın dün sabah verdiği yeni bir gözaltı kararı çıktı. Geçtiğimiz günlerde tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’dan sonra dün sabah yeni bir gelişme yaşandı. Amerikan Konsolosluğunda Emniyet’le ilişkileri yürüten N.M.C. için Başsavcılık tarafından verilen tutuklama kararı tebliğ edildi. Tutuklama kararı verilen kişinin de Türk vatandaşı olduğu ve eşinin FETÖ’nün çağrısından sonra Bank Asya’ya para yatırdığı belirlendi. Gözaltı kararı verilen kişinin yakalanmamak için konsolosluktan dışarıya çıkmadığı öğrenildi. Bu kişinin eşi ve çocuğunun ise Amasya’da gözaltına alındığını kaydedildi.
17-25 Aralık öncesi, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olan firari Zekeriya Öz ve operasyonu düzenleyen emniyet müdürleri ile düzenli olarak telefonla görüştüğü iddia edilen ABD Başkonsolosluğunda görevli irtibat görevlisi Metin Topuz, 4 gün gözaltında tutulduktan sonra, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Güvenlik sebebiyle büyük bir gizlilik içinde gözaltına alınan Metin Topuz “Siyasi ve askerî casusluk, anayasal düzeni bozmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarıyla karşı karşıya bulunuyor.
Soruşturma savcısının tutuklama talebinde ise Topuz’un 17-25 Aralık operasyonunu düzenleyen FETÖ’cü polisler dışında, 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak rol oynayan askerlerle de ilişkisinin tespit edildiği belirtiliyor. 

Vize yasağı başladı

ABD’nin, Türkiye’den yapılan vize başvurularını askıya alma kararının ardından Türkiye de vize misillemesi yaparak, ABD vatandaşlarının vize başvurularını askıya almıştı. Bu kapsamda ABD’den Türkiye’ye gelen yolculara, sınır kapılarında dün gece 22.00’den sonra vize verilmedi. Sınır kapılarına konulan ve gelen Turistlerin kolaylıkla vize almasına yardım eden elektronik vize kioskları da durduruldu. 

RESMΠTATİLE DENK GETİRDİLER
ABD ve Türkiye’nin karşılıklı olarak vize başvurularını süresiz askıya alırken, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği 3 gün sürecek ‘Kristof Kolomb Günü’ (Columbus Day) sebebiyle kapalı. ABD’deki tüm resmî kuruluşların kapalı olduğu bir sırada duyurulan bu kararın hazırlığının önceden yapıldığı da çok açık... Tatili bahane eden ABD Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğin duyurusunun ötesinde bir açıklama da yapmadı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...