Arakanlı Müslümanlar için çadır kent kuruluyor

Düzenleyen:
Arakanlı Müslümanlar için çadır kent kuruluyor

GÜNDEM Haberleri

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), baskı ve şiddet olaylarından kaçan Arakanlı Müslümanlar için çadır kent kuracak.

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), baskı ve şiddet olaylarından kaçan Arakanlı Müslümanlar için çadır kent kuracak. DDEF, Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanlar için toplanan yardımları bölgeye ulaştırarak kalıcı projeler için çalışmalarına başladı. Kamplara sığınan Arakanlıları ziyaret eden ve incelemelerde bulunan görevliler, ilk etapta bin aileye yönelik bir çadır kent inşa etme kararı aldı. Elektrik ihtiyacının güneş enerjisiyle sağlanacağı çadır kent içerisinde çocukların eğitimi için kız ve erkek medresesi, bir cami, dört mescit, su ihtiyacının karşılanacağı 125 su kuyusu, 250 tuvalet ve banyo, sağlık ocağı, aşevi ve gelen erzakların muhafaza edileceği bir depo yer alacak. İDDEF İcra Kurulu Başkanı Mehmet Turan, Arakanlı Müslümanlar için eğitim odaklı kalıcı çözüm geliştireceklerini de kaydetti. Öte yandan, İDDEF’in “Arakan için sen de destek ol” sloganıyla başlattığı acil yardım kampanyası kapsamında Arakanlı bin 100 aileye 1 hafta yetecek şekilde hazırlanan kumanyalar dağıtıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...